Bicikli rövidlátás. Kövess minket a Facebookon!


Minirobotok légyszeme segítheti a vakokat Bicikli rövidlátás marseilles-i egyetem kutatóinak eszköze képes rezgéssé alakítani az optikai ingereket.

A rövidlátók szeme idővel javul?

Egy kínai tanulmány eredményei szerint a bicikli rövidlátás gyerekek látásromlásának bicikli rövidlátás gyorsabb volt az év legrövidebb napjain és jóval lassabb a nappali órákban bővelkedő nyári hónapokban. A szakemberek azt vizsgálták, hogy vajon a nappali világosság lassítja-e a gyermekek látásának romlását.

A rövidlátás megelőzése olyan intézkedések halmaza, amelyek akadályozzák a látáskárosodás további fejlődését.

A tanulmány vezető szerzője, Cuj Tung-mej, a bicikli rövidlátás Szun Jat-szen Egyetem szemésze szerint nagy a valószínűsége, hogy a nappali fény okozza a rövidlátás miópia előrehaladásának lassulását az év azon időszakaiban, amikor hosszabbak a nappalok. Cuj Tung-mej és munkatársai elsőként szolgáltattak adatokat a rövidlátás erősödése és a nappali órák száma közötti összefüggésről.

az emberi látás szerepe a képfeldolgozásban jó elképzelés a helyreállításról

Bicikli rövidlátás kutatók olyan klinikai vizsgálat adatait elemezték, ami több mint gyermek bevonásával készült. A nyolc és tizennégy éves kor közötti résztvevők mindegyike rövidlátó volt. A vizsgálat Dániában készült, ahol télen hét, nyáron pedig 18 is lehet a nappali órák száma.

bicikli rövidlátás ami miatt elveszhet a látás

Az Ophthalmology című folyóiratban közölt tanulmány készítői a gyermekek látási képességeiben és a szemük alakjában bekövetkező változásokat vizsgálták. A legkevesebb napfénnyel kísért fél év alatt a gyerekek látása átlagosan 0,32, míg a legnaposabb hónapokban 0,28 dioptriával romlott. A szemgolyó hosszának növekedésével erősödhet a bicikli rövidlátás mértéke: a résztvevők szemgolyójának hossza télen átlagosan 0,18 milliméterrel, míg nyáron 0,14 milliméterrel növekedett.

más látás a szemekben, ahogy mondani szokták látás mi az asztigmatizmus

A szakemberek nem vizsgálták, hogy bicikli rövidlátás gyerekek mennyi időt töltöttek a szabadban, csupán az bicikli rövidlátás alapozott becslésekre támaszkodtak. Egy korábbi, az Egyesült Államokban végzett vizsgálat szerint a rövidlátó gyerekek szeme az iskolaév hat hónapja alatt jobban, míg a nyári hónapokat is felölelő fél év során kevésbé romlott.

látási probléma a szem előtt gyengénlátással szül

Egy másik tanulmány, amelyet Szingapúrban végeztek - ahol nagyjából egész évben ugyanannyi a nappali órák száma - nem mutatott ki szezonális eltérést a rövidlátás erősödésében. Ki a levegőre Jeffrey Cooper, a New York-i Állami Egyetem hálózatához tartozó College of Optometry professzora elmondta, hogy az emlősökön és madarakon végzett korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a fényhatás komoly szerepet játszik a szem fejlődésében.

bicikli rövidlátás

Azok az állatok, amelyek fiatal koruktól bicikli rövidlátás rendszeres, nagy intenzitású fényhatásnak vannak kitéve, valamilyen mértékben védettek lehetnek a miópiával szemben, de felnőttkorban már nem mutattak ki hasonló jótékony hatást. Cooper szerint egyelőre nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a fokozott szabadtéri fényhatás valóban csökkenti a miópia előrehaladását, ám a szükséges vizsgálatok elvégzéséig a rövidlátás szempontjából kockázatos helyzetben lévő gyerekeket érdemes arra bátorítani, hogy többet legyenek a szabadban.

bicikli rövidlátás