Digitális látásteszt. Nyílt nap látásteszttel és INGYEN kontaktlencse kipróbálás az ACUVUE®-vel*


digitális látásteszt

Bíró Zsolt PTE : a szürkehályog ma már gyorsan gyógyítható Egy éve indult útnak a látásteszt digitális látásteszt, amelyen szakértő látszerészek ingyenesen tesztelték Magyarország lakosságának látását. Eddig 42 település 58 helyszínén végeztek vizsgálatokat, amelyek keretében 5.

A vizsgálatokon 58 százalékos arányban vettek részt nők és 42 százalékban férfiak.

keratitis csökkent látás hogyan lehet javítani a látást 7

A legfiatalabb résztvevő öt éves volt, a legidősebb Az átlagéletkor 48,8 év, ami várható volt, hiszen 40 éves kor felett az élettani változások miatt a látásélesség romlik. A vizsgálatok során többek között megállapították, hogy a jogosítvánnyal rendelkező férfiak 51,9 százaléka nem lát jól, vagyis a volán mögött ülő férfiak többsége látásvizsgálatra szorulna.

A szakemberek véleménye szerint ez azért különösen riasztó, mert a gyenge, rosszul korrigált látás hatással van a reakcióidőre, a távolságok felmérésére és a térérzékelésre is, így a nem megfelelő látásélesség közúti baleseteket okozhat.

digitális látásteszt

Kiderült, hogy a digitális látásteszt gyakran hiúságból nem hordanak szemüveget - szemben a nőkkel, akik viszont bátrabban felvállalják, ha látáskorrekcióra van szükségük.

Az eredmények alapján az is kiderült, hogy a számítógépes munkát végzők jobban odafigyelnek szemük épségére.

digitális látásteszt

A szűrőbuszon megfordulók 24,5 százaléka dolgozik vagy tölt el legkevesebb 4 órát monitor előtt, de csak 15,4 százaléknál volt szükség további vizsgálatok elvégzésére. A Digitális látásteszt Látásteszt augusztusban folytatódik, és a tervek szerint még hosszú digitális látásteszt járja az országot. Céljuk, hogy felhívják a lakosság figyelmét a rendszeres látásellenőrzés szükségességére és annak megelőző hatására.