Emberi látástudomány, A nyitólapról ajánljuk


gyermekek látásmegelőzése látás sebészeti kezelése

Szerző: GURU 1. A Kaliforniai Berkeley Egyetem kutatócsoportja által végzett felmérésben a 24 felnőtt résztvevőnek emberi látástudomány kellett beszámolnia, hogy az eltérő távolságú képernyőkön megnézett különböző 2D és 3D tartalmak okoztak-e számukra szemfáradást, nyak- vagy hátfájást, és befolyásolták-e tisztánlátásukat.

a szem edzése javítja a látást hajdina zabkása a látáshoz

A emberi látástudomány nem meglepő módon arról számoltak be, hogy a 2D-hez képest a 3D tartalom nézése képernyőn megerőltetőbb, fárasztóbb a szem számára. Feltehetően ez a jelenlegi sztereoszkópikus 3D képmegjelenítési technológia rovására írható abnormális látásviselkedés okozhatja a vizuális kényelmetlenséget, a fáradtságot és a fejfájást.

A Journal of Vision cikkének szerzője Martin S.

nagyító legjobb látási távolság Bates módszerrel állítottam vissza látásomat

Ugyanakkor a szemeknek a sztereó tartalom távolságához kell konvergálniuk, ami a képernyő előtt vagy mögött lehet. A moziban viszont éppen ellenkezőleg a vetítővászon mögé helyezett sztereoszkópikus tartalom okoz nagyobb kényelmetlenséget, azokhoz a jelenetekhez képest, ahol valami 3D képelem kiugrik a vászon elé. Ezek a kutatási eredmények elsősorban a emberi látástudomány tartalmak előállítói számára lehetnek fontosak, de a 3D képmegjelenítésre alkalmas készülékek, elsősorban a 3D TV-k és mobiltelefonok tömeges és emberi látástudomány elterjedése miatt is lényeges annak megértése, hogy miként reagál az emberi látás erre a technológiára.

Kapcsolódó linkek:.

rövidlátás érettségi