Látás asztmás


éjszaka romlott a látás

Idén a száraz szem szindróma áll a Látás Hónapja középpontjában Nagy Zoltán Zsolt, a Szemészeti Klinika látás asztmás elmondta, a látszerészek, optometristák és szemorvosok összefogása nyomán valósul meg a látás asztmás, amelynek idei kiemelt témája a száraz szem szindróma. A várható élettartam kitolódásával és a környezeti ártalmak megszaporodásával egyre több ember számára jelent majd problémát ez a kórkép — indokolta a témaválasztást az igazgató.

látásproblémák minek asztigmatizmus látás-helyreállító műtét

Idehaza a szürkehályog a leggyakoribb látásprobléma, látás asztmás gyermekkorban a kancsalság, a veleszületett rendellenességek, majd felnőttkorban a glaukóma, a fénytörési hibák és a cukorbetegség szövődményeként jelentkező szemfenék-problémák, illetve az időskori látás asztmás a leginkább jellemzőek — ismertette dr.

Nagy Zoltán Zsolt. Egyre több ember számára jelent azonban gondot a száraz szem szindróma, amely mögött elsősorban az áll, hogy egyre tovább élünk, és egyre több környezeti ártalommal kell számolnunk — hangsúlyozta az igazgató.

látás asztmás

Mint mondta, hormonális változások is módosítják a könny összetételét, ezért éves kortól, főként a nőknél megnő a látás asztmás előfordulása. A viszketéssel, szúró érzéssel járó elváltozás hatására a szemfelszín is megváltozhat, amit már szemüveggel nem is lehet korrigálni, ezért is olyan fontos a megelőzés.

Mivel egyéb betegségek, például pajzsmirigyproblémák és látás asztmás okok is kiválthatják a szem szárazságát, így először mindenképpen szemorvosi vizsgálatra van szükség az okok tisztázásához.

A Profenid infúzió fokozott elővigyázatossággal, egyedi orvosi elbírálás alapján alkalmazható - ha korábban gyomor vagy bélproblémái voltak; különös tekintettel a gyomor- bélrendszeri vérzésre és átfúródásra, melyek halálos kimenetelűek is lehetnek. Ennek a gyógyszernek az alkalmazása asztmás rohamot válthat ki, különösen azoknál a betegeknél, akik allergiásak az acetilszalicilsav vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer iránt. A gyógyszer súlyos gyomor-bél rendszeri hatásokat válthat ki. Chron-betegség szerepel. A készítmény gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatása elfedheti a fennálló fertőzés tüneteit, mint látás asztmás.

Hozzátette, mintegy hatvan féle vény nélküli szemcsepp kapható a patikákban, fontos azonban, hogy szakorvosunkkal egyeztetve válasszunk ezek közül.

Nagy Zoltán Zsolt látás asztmás arról is, hogy a Látás Hónapja a látás asztmás, az optometristák és a szemorvosok összefogásával valósul meg.

Az asztma előfordulása

A klinikaigazgató azt tanácsolta, hogy az októberi akció részeként látás asztmás is nézessék meg a szemüket, akiknek nincs panasza, a szembetegségek ugyanis gyakran lassan, szinte észrevétlenül alakulnak ki, és okoznak visszafordíthatatlan elváltozásokat. Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke elmondta, a szakmai összefogás nyomán országszerte több száz vizsgálópont on látás asztmás az érdeklődőket ingyenes látásvizsgálattal és szaktanácsadással egész októberben.

hayfever - pollen allergy

Beszélt arról is, hogy a környező világból származó információk mintegy 90 százalékát vizuális úton szerezzük, ezért is fontos, hogy minél több embert szólítsanak be a kampány során az optikai üzletekbe, hogy tisztába kerüljenek a látásképességükkel. Kele Tímea.

Potecz Györgyi Létrehozva: