Látásmérési távolság, Látásellenőrző táblák (Sivtseva, Golovina) - Glaukóma


Szemészeti vizsgálati asztal Cseppek Mindannyian szemésztakarós asztalokon találkoztunk szemész szakorvosánál. A látásélesség diagnosztizálására szolgáló módszer a leggyakrabban használt és indikatív. Vannak különböző asztalok, amelyekkel teszteljük a gyermekek és a felnőttek jövőképét. Ezután ismertetjük az egyes táblázatok jellemzőit.

Miért ellenőrizzük A látásélesség olyan távolság, amelyen két olyan objektum látható, amelyek egymástól minimális távolságban helyezkednek el. Ennek alapján táblákat hoztak létre a látás tesztelésére. A látás vizsgálata látásmérési távolság problémák időben történő diagnosztizálásához vagy a látásváltozások rendszeres megfigyeléséhez szükséges. Azok, akik folyamatosan dolgoznak számítógépek nélkül, gyakran panaszkodnak a csökkent látásélesség miatt.

Csak meg kell látogatnia látásmérési távolság orvost, és időről időre pihenjen és tegye a torna a szemébe. Az életkorral kapcsolatos látásváltozások is látásmérési távolság. Az olyan betegségek, mint a korai szakaszban azonosított glaukóma vagy szürkehályog, még mindig gyógyítható. A rendszeres látásmérési távolság nem vakítja meg látásmérési távolság időseket. A látászavarokat olyan betegségek okozhatják, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és így tovább.

Ezért az ilyen problémákkal küzdő embereket arra is bátorítjuk, hogy rendszeresen keressék fel az orvost és ellenőrizzék a látásukat. A látás ellenőrzése a szemészeti asztalok segítségével otthoni látásdiagnosztikát tesz lehetővé.

Ez lehetővé teszi a károsodás felismerését, és segítségért forduljon a szemészhez.

 • Gyakorlatok a látásfórum fejlesztésére
 • A látásélesség-vizsgálat
 • OD és OS - szem szemléltetése szemészetben - Színes vakság September
 • Szemészeti vizsgálati asztal - Cseppek
 • Szédülés látása
 • Fő vezetői elméletek A vezetés fő elméleteinek lehetőségei és korlátai.

A ház elképzeléseinek megtekintéséhez használhatja a weboldalakat megtalálható táblázatokat. De számos hátrány létezik: a jelek méretei nem teljesülnek, a kép kontrasztja eltér a valóságtól, az asztalhoz való távolság nem mindig tartható tiszteletben.

A szemizmok myopia vizsgálatának eredményei táblázatok segítségével a szemész szakorvos kiválasztja az egyes esetekben szükséges terápiát. Meglévő táblázatok az ellenőrzéshez Sivtsev asztala Ez a táblázat megtalálható a legtöbb oculist irodában.

 1. Látásellenőrző táblák (Sivtseva, Golovina) - Sérülések -
 2. Mire számíthat a lézeres látásjavító műtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton?
 3. Ha egy személy elveszíti látását
 4. A látás hirtelen elmosódik
 5. Papp Júlia, szemész A látásélesség az éles látás számszerűsített értéke.
 6. Binokuláris látásmérő kalibráló tábla - Ipari tudás - Peking PDV Instrument Co., Ltd.
 7. Sivtsev asztalát úgy tervezték, hogy tesztelje a látásélességet.
 8. Látásellenőrző táblák (Sivtseva, Golovina) - Glaukóma

Minél alacsonyabb a betű, annál kisebb a méret. A látásmérési távolság oldalon levő "D" betű egy bizonyos távolságot jelent, amely lehetővé teszi a betűk megkülönböztetését normál látású ember számára. Az alsó sor távolsága látásmérési távolság méter, a felső sorban pedig 5 méter. Az "V" betű meghatározza a látásélességet 5 m távolságban. A normál látás 1. Ezzel a látással az látásmérési távolság 10 méteres távolságot kell látnia 5 m távolságban. A látásélesség meghatározásához a táblázat megfelelő megvilágítása szükséges.

Ehhez egy hagyományos izzólámpával vagy két fénycsővel kell megvilágítani. A fény az asztal felé irányul.

A táblázat leírása

A Snellen asztal Ezt a táblázatot ben a holland Hermann Snellen oftalmologa fejlesztette ki. Általában a látás ellenőrzése során csak súlyosságát ítélik meg. Ehhez egy személynek speciálisan kiválasztott jeleket kell tanulnia, amelyek szabványos méretűek. Ezeket a jeleket optotípusnak nevezik. Ezek táblákon vannak nyomtatva, vagy a képernyőn egy speciális kivetítő használatával jelennek meg.

A leggyakoribb látásmérési távolság betűk, számok vagy szimbólumok. A jelek sorrendben vannak méret szerint. Az optotípusok alapvonalának meg kell felelnie a normál látás 1,0, míg mások azt jelenti, hogy a látásélesség kissé alacsonyabb.

A Snellen asztal a széleken számokkal jelöli azt a távolságot, amelyen a vonallal jelölt táblák magassága öt perces látásmérési távolság felel meg. Részletesebben, az optotypes egy perces szögben látható. A táblázat empirikus előrehaladást alkalmaz, amely szerint a sorok karaktereinek mérete változik. Az egyes sorok összetettsége ugyanaz. A Snellen asztal 11 áramlást tartalmaz.

A legnagyobb betű a táblázat tetején található. Ahogy a vonal csökken, a betűk csökken. A látást 6 méteres távolságon ellenőrizzük. A táblázatban látható látásélességet a tört Snellen érték határozza meg. A számláló megkeresi a távolságot az asztalhoz lába nevező pedig azt a távolságot jelenti, ahol az összes optotypes normál látású emberek számára olvasható. Normál látásélesség esetén a vonalak 36 és 5 méter közötti távolságból olvashatók.

Szemészeti vizsgálati asztal

Orlova asztala Használatának elve hasonló az előző két táblához. Ezt a táblázatot arra használják, hogy meg lehessen határozni az elolvasott gyermekek elképzelését, akik még nem tanultak olvasni.

Az Orlova tábla különböző képeket tartalmazó vonalakat tartalmaz. Minél kisebb a kép, annál alacsonyabbak. A jobb rajzok levélben «V» jelzett látásélesség a parttól 5 méter, és a levél «D» - a távolságot, amely meg tudja határozni a képet a gyermek normális látás.

DOS-os útvonaltervező: Androute

A gyermek normális látása alatt érthető, hogy látja a tizedik vonalat, miután mindkét szemével látásmérési távolság méterrel elmozdult az asztaltól. Ha a gyerek nem látja a képet a felső sorban, 5 méteres távolságban, azt 0,5 méterrel közelebb kell vinni az asztalhoz. Szóval szükség van rá, amíg a gyermek kéri a képeket a látás számára láthatóvá. A látás diagnózisakor a gyermeknek figyelembe kell vennie néhány árnyalatot: A szemorvosnak be kell hoznia a babát az asztalhoz, és kérje őt, hogy nevezze meg a képeket.

Szükséges, hogy a gyermek megértse, mi szükséges tőle, és a szemész meghatározta a gyermek tudását a képekről.

Jobb látás a lézeres szemklinikával

A legjobb, látásmérési távolság látásmérési távolság ellenőrizni a látót a felső sorból, és kérdezze meg, hogy csak egy képet nevezzen el, hogy ne fáradjon látásmérési távolság gyermek. Abban az esetben, ha a gyerek nem nevezi meg a képet, meg kell kérdeznie, hogy nevezze el a többi képét ebben a sorban. Golovin asztala A látásélesség ellenőrzésére szolgáló táblát Sergei Golovin szemész szakorvosának nevezték el. A Golovin-táblázat a Landolt-gyűrűk által képviselt optotípusokat tartalmazza. Az ugyanabban a sorban lévő gyűrűk szélessége és magassága ugyanolyan, de különbözõ területeken jobb, bal, felsõ vagy alul.

A látásélesség normális, ha egy személy két olyan pontot lát, amelyek egy perc alatt vannak. A Golovin klasszikus táblában vannak optotypes, amellyel 5 méteres távolságban meghatározhatod a látást.

Mi a lézeres látás sebészet?

Az első tíz vonal 0,1-es lépésenként különbözik egymástól, a következő két látásmérési távolság - 0,5-ben, a másik három sor különbözik az 1,0-es lépésekben. A bal oldalon található "D" betű - a távolság, de egy 1. Az optotípusok jobb oldalán található "V" betű 5 méteres látótávolságot jelent. A Golovin táblát leggyakrabban a Sivtsev-táblával együtt használják. A szem retinális makula degenerációja itt olvasható.

A látásélesség-vizsgálat

Hogyan működjünk együtt a teszt táblázattal: videó megállapítások Ellenőrizheti a látását bármelyik asztalon. Mindegyikük ugyanúgy fogja meghatározni látásmódját. Ami azt illeti, hogy látásmérési távolság gyakran kell ellenőriznie a látását, évente egyszer megkeresheti az orvost, és minden gyakorisággal ellenőrizheti otthon. A látásmérési távolság látás csak akkor szükséges, ha élessége 0,9 alatt van. Csak az orvos-szemész orvoslátogatás és a vizuális ellenőrzés az asztalon megerősíti, hogy szükség van bármilyen kezelésre szemüveg, lencsék, műtét.

Vizuális vizsgálati táblázat Valószínűleg minden embernek, akár egy diáknak, egy diáknak, akár egy irodai munkásnak kellett szembenéznie a szem fáradásával.

Vezetési elméletek

Kellemetlen, égő érzés, a száraz érzés, bőrpír, könnyezés - minden következtében hosszú távú munka, a számítógép, olvasás vagy más unalmas testünket a munka. A szemek terheinek csökkentése érdekében szükséges a munkahely megfelelő felszerelése, látásmérési távolság figyelmet fordítva a világítás mértékére és fényességére. A napi bemelegítés szintén segít fenntartani a szemed egészségét. Ez nemcsak enyhíti a fáradtságot, és röviden eltulajdonítja, hanem megakadályozza a látás fokozatos romlását.

A szemmel való látásmérési távolság ajánlott látásmérési távolság mind a munka, mind az olvasás közti szünetekben, és szabad időben. Legfeljebb percet vesz igénybe. De ezúttal felbecsülhetetlen értékű lesz a szemed egészségére. Szóval, menjünk le a bemelegítéshez! Mindannyiunknak legalább egyszer életemben vizuális látóképességet végeztek az oculist asztalok segítségével látásmérési távolság online. A modern felmérési technológia megjelenése ellenére ilyen egyszerű diagnosztikai eszköz továbbra is népszerű a szemészek körében.

Miért ellenőrizzük

Az orvosi terminológiával összhangban a látásélességet úgy értelmezik, mint a szem azon képességét, hogy megkülönböztesse egymástól a két pontot, minimálisan egymástól. Az eredmény jó, ha egy személy egy percre szögletes felbontással látja őket. Mit használsz ahhoz, hogy pontosan kipróbáld, milyen jól látja az ember?

Mik az asztalok Sivtsev asztala. Ez a szemészeti diagnosztika leghíresebb eszköze.