Látássérült glaukóma, Látás károsodás - Visual impairment - marketing-katalogus.hu


Nyitólap » Rendelési idők » A Szem betegségei » Glaucoma Zöldhályog Glaucoma Zöldhályog A glaukóma zöldhályog a látóideg rostjainak fokozatos pusztulásával járó betegség.

  • Látás károsodás - Visual impairment - marketing-katalogus.hu
  • Glaucoma (Zöldhályog) | Szemészeti Klinika
  • Share Március 6-án, a glaucoma világnapján került megrendezésre az idei évi Partnertalálkozónk a Gyengénlátók Általános Iskolájában.
  • Kórtörténet szemészeti glaukómában. Lézer látás szemészeti központ

A károsodás okozója az esetek többségében a megemelkedett szemnyomás, amely az idegrostok látássérült glaukóma, anyagcseréjét hátrányosan befolyásolja. Az elsődleges nyitott zugú glaukóma nem jár fájdalommal és az okozott látásromlás is hosszú ideig észrevétlen maradhat a beteg számára.

a látás helyreállításának természetes módszere

A betegség másik csoportját képező magas szemnyomással járó glaukóma típusok esetében a homályos látáson túl a szem, illetve a szem környéki csontok fájdalmát, fényforrások körüli szivárvány karikák látását okozhatják ilyen például a glaukómás roham, ami zárt látássérült glaukóma glaukómában alakulhat ki. Milyen vizsgálatokra számíthat a beteg, ha szemészhez megy?

látássérült glaukóma

Glaukóma esetén szemészeten az alábbi vizsgálatok történnek: látóélesség és látótér vizsgálatok, továbbá réslámpás a szemorvosok által használt speciális mikroszkóp vizsgálat történnik, szemfenék vizsgálattal együtt. Szükség lehet a szemnyomás többszöri mérésére is, mivel ez napszakonként jelentősen ingadozhat glaukómában.

kerék mind a kilátás homok emberek

A vizsgálat során fontos pugacseva látomása, ha a vérrokonok között volt már glaukómás. A glaukóma krónikus betegség; kezelése élethosszig tarthat. A kezelés célja a glaukóma minden típusában a szemnyomás csökkentése, vagy a magas szemnyomást kiváltó ok megszüntetése.

hogyan gyógyítja a lézer a látást

A szemnyomást gyógyszerekkel legtöbbször szemcseppellézeres, illetve sebészeti beavatkozással lehet csökkenteni. Rendszerint elsőként a szemcsepp kezelést írják elő. Ha ez nem elégséges, látássérült glaukóma választhatóak a további lehetőségek.

  1. Stargardt-kór Uveitis : 30 intraokuláris gyulladásos betegség csoportja, amelyeket fertőzések, szisztémás betegségek, szervspecifikus autoimmun folyamatok, rák vagy trauma okoztak.
  2. Főoldal » Betegségek » Szembetegségek, látás » Glaukóma » Országos látásfelmérés Csaknem 33 ezer vak ember él az országban, az esetek többségében az időskori makula degeneráció és egyéb látóhártya-betegségek, a látássérült glaukóma, a zöldhályog és a cukorbetegség áll a háttérben — derül ki a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának kutatócsoportja által készített országos felmérés előzetes eredményeiből.
  3. Főoldal » Betegségek » Szembetegségek, látás » A bionika adhat reményt a látássérült embereknek Számos helyen kutatják világszerte, hogy miként állíthatnák vissza a látássérült páciensek látását a lehető legteljesebben, illetve hogyan javíthatják az érintettek életminőségét: Roska Tamás akadémikus a Magyar Bionikus Látásközpontban zajló, Németh János szemészprofesszorral közösen felügyelt, reményt keltő bionikai kutatásokról is beszélt az MTI-nek.
  4. Szemészeti disszertáció

A glaukómás páciensek rendszeres szemészeti ellenőrzése az esetleges műtét után is nagyon fontos. Nagyon fontos az előírt gyógyszerek szemcseppek pontos alkalmazása.

Operáció után, illetve azokban az esetekben, amikor már súlyos károsodások alalultak ki, az látássérült glaukóma szabott tanácsokat szükséges figyelembe venni. A kezelés hiányának, és a beteg nemtörődömségének a következményei a szövődmények megjelenése: A kezelés elmaradása a glaukómás károsodások előrehaladását, vagyis a látás visszafordíthatatlan romlását, legrosszabb esetben elvesztését vonja maga után.