Látássérült mozgatható, 7 magyar látássérült programozó - Monsoon Info Blog


Nekik köszönhető, hogy a beszédszintézises számítógép a vak emberek elérhető árú, iskolai számítógépe lett. Azóta több látássérült érdeklődő is a programozó szakmát választotta, akikre büszkék lehetünk: egyikük még a látássérült diákok részére szervezett NASA űrtáborban is járt. Amikor arról megy a vita, hogyan lehetne minél több egészséges gyerekből látássérült mozgatható, érdemes elgondolkodni azon, hogy egy testi fogyatékkal látássérült mozgatható is mennyire megtalálhatja számításait az életben. A most következő személyek az informatika segítségével nem pusztán elkerülték, hogy látássérültként ne kosárfonóként kelljen dolgozniuk, hanem ki is teljesedtek a programozói munkakörben. Vaspöri Teréz A neve megkerülhetetlen a vak embereknek fejlesztett számítógépek terén.

A technika sokat segít a látássérült mozgatható mindennapjaiban Hír6. Beszélő segédeszközök, felolvasó programok, digitális nagyítók, ügyintézés számítógépen, vagy mobilkészüléken keresztül — akadálymentesen. A vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét segítő legújabb fejlesztéseket is bemutatták a Látássérült Látássérült mozgatható Segédeszköz Konferenciáján.

látássérült mozgatható hogyan lehet visszaállítani a lelógó látást

A kezdeményezés célja, hogy széles körben megismertessék azokat a szolgáltatásokat, technikai lehetőségeket, amelyek a fizikai és kommunikációs akadálymentesítés terén segíthetik az érintetteket. A beszélő segédeszközök egyik újdonsága látássérült mozgatható olvasás élményét nyújtja a látássérülteknek, a képernyőolvasó programok pedig a számítógépet használó látássérültek mindennapjait könnyítik meg.

A számítógép nagyon fontos eszköz, az internet az látássérült mozgatható információforrást jelenti — a látássérültek híroldalakat tudnak böngészni, ismerősökkel, barátokkal tudnak kapcsolatot látássérült mozgatható, látássérült mozgatható vásárolhatnak, elektronikusan intézhetik a banki ügyeket, az ügyfélkapukon keresztül pedig az ügyintézés is sokkal egyszerűbb, mintha személyesen kellene bemenni a hivatalokba.

az összes könyv a látás helyreállításáról

Csák Attila, a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének munkatársa Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: a konferencia szervezésével az volt a céljuk, hogy minél több emberhez juttassák el azokat a segédeszközöket, amelyekről nem biztos, hogy más forrásból értesülnének, vagy önállóan megtalálnák az eszközök forgalmazóit.

Csák Attila hozzátette: a fehér bot helyett látássérült mozgatható ultrahangos készülék például magyar fejlesztés, amellyel akár a világpiacra is lézeres látásműtét utáni szövődmények lehet lépni.

A készülék rezgő hangot ad, ha használója egy szilárd tárgy felé közelít vele, s a látássérült mozgatható botnál annyival jelent nagyobb segítséget, hogy nem csak a föld felszínéhez közel lévő akadályokat látássérült mozgatható, hanem a kéz- és fejmagasságban lévőket is.

Csák Attila beszélt a személyi titkár szolgáltatásról is, amellyel önállóan tud boldogulni a látássérült. Ez egy diktafonhoz hasonló eszköz, amellyel hangos jegyzeteket lehet készíteni, de van benne óra, időzítő, számológép, és számos más olyan hasznos funkció, amely a mindennapi élethez szükséges.

fű látás helyreállítása mi a denevér látomása

Az eRikkancs szolgáltatás segítségével egy oldalon keresztül lehet böngészni a címlapokat, s amelyik újság a felhasználó érdeklődését felkelti, azt megvásárolhatja, és egy képernyőolvasó segítségével juthat hozzá a tartalmakhoz. Fogyatékossággal látássérült mozgatható embereknek segít a számos díjjal — köztük fogyasztóvédelmi díjjal — jutalmazott Értéksziget Webáruház is, amelynek üzemeltetői maguk is fogyatékossággal élők.

Szabó Zoltán József, a webáruház ügyvezetője a műsorban beszélt arról is, hogy a bevételük egy részéből fogyatékosügyi szervezeteket támogatnak.

megfázás miatt csökkent látás

Torma Zsolt programozó maga is látássérült, mobil alkalmazásokat, például könyvolvasó alkalmazást fejleszt, amely a szórakozást könnyíti meg. Hozzátette: a mindennapi ügyek intézésében nagyon nagy segítséget jelent a számítógép látássérült mozgatható az okostelefon, hiszen a számlafizetéstől a banki ügyekig nagyon sok szolgáltatás érhető el kényelmesen, interneten látássérült mozgatható - írta a híradó.

gyakorlatok a látás gyors helyreállításához emberi látás pixelek