Látásvizsgálati szolgáltatás


Látásvizsgálat Budapest központjában

Stílus Blog Ezek a biztos jelek, hogy el kell mennie szemvizsgálatra Sokan csak akkor mennek el látásvizsgálatra, ha a szemproblémák már kényelmetlenséget okoznak a mindennapjaikban. Pedig a szemvizsgálat nemcsak az életminőségünkön javíthat, hanem számos szembetegséget kiszűrhet és megelőzhet.

látásvizsgálati szolgáltatás

Legyünk őszinték: ön mikor volt utoljára szakszerű látásvizsgálaton? A munkahelyi üzemorvosnál felolvasott szemészeti táblát vagy az online szemtesztet most ne számoljuk bele.

ha a látás plusz és mínusz

Az sem elég, ha az interneten mindent elolvasott a szem felépítéséről és fejből tudja a szem betegségeit. Ha nincsenek tünetek, felnőtt korban legalább kétévente javasolt a szemvizsgálat, azonban néhány krónikus betegség esetén évente, vagy akár még gyakrabban ajánlott a látásvizsgálat: ilyenek a cukorbetegség, a zöldhályog glaukóma és szürkehályog, vagy a magas vérnyomás.

Magyarországon ráadásul a lakosság vezető vaksági oka a cukorbetegség szemszövődményeinek kialakulása, így kiemelt jelentőségű a rendszeres kontroll.

látásvizsgálati szolgáltatás

Emellett a látás romlása általában viszonylag lassan kialakuló folyamat, ezért látásunk ellenőrzése látásvizsgálati szolgáltatás olyan fontos, mint más egészségügyi szűrővizsgálatok. Amennyiben bizonytalan, hogy önnek van-e szüksége látásvizsgálatra, összegyűjtöttük azokat a látásvizsgálati szolgáltatás látásproblémákat, amelyekkel érdemes felkeresni egy szakembert.

Homályos látás A homályos látás az egyik leggyakoribb szemészeti probléma, ami számos formában jelentkezhet, és többféle kiváltó oka is lehet: örökölhető, kialakulhat más betegség miatt, és az öregedés miatt is bekövetkezhet. A homályos látás okai közé tartozhatnak a rövidlátás, a távollátás, az asztigmia, az öregszeműség és a tompalátás is. De lehetnek ennél egyszerűbb kiváltó okok is: a képernyők előtt eltöltött túl sok idő is vezethet homályos látáshoz.

Fényérzékenység Zavarja az erős lámpafény vagy az élénk napsütés? Akárcsak a homályos látás esetében, a fényérzékenység látásvizsgálati szolgáltatás szembetegség egyik figyelmeztető tünete lehet, mint a kötőhártya gyulladás vagy a szaruhártya gyulladás, vagy a kötőhártya egyéb eredetű irritációja.

Gyulladt szemek A begyulladt szem mindenki számára jól ismert kellemetlenség, amivel nap mint nap találkozhatunk. Vannak szinte ártalmatlan kiváltó okok, mint látásvizsgálati szolgáltatás por vagy a huzat, vagy akár a klóros víz, ugyanakkor a szemgyulladás hátterében gyakori betegségek is állhatnak, mint a kötőhártya gyulladás, az árpa vagy a szemhéj gyulladás.

 • Szemvizsgálat, látásvizsgálat - Szembetegségek | Vision Express
 • Látásvizsgálat Budapest központjában Jöjjön el hozzánk látásvizsgálatra!
 • Kapcsolat 3D-s látásvizsgálat A POLGÁR Optikában pontos és alapos látásvizsgálatot végzünk a legkorszerűbb gépekkel, felszerelésekkel, barátságos, nyugodt, kellemes környezetben.

Kettős látás A kettős látás vagy diplopia az a zavaró állapot, amikor ugyanarról a tárgyról vagy személyről két különálló képet látásvizsgálati szolgáltatás. Társulhatnak mellé olyan további kellemetlen tünetek, mint a hányinger és a fejfájás is.

Láss jól: Erdőhegyi Brigitta a Saint James Szemészeti Központban

Okozhatja a szemizom vagy a látóideg elváltozása, ugyanakkor krónikus betegségekre látásvizsgálati szolgáltatás utalhat: idegrendszeri betegségekre, pajzsmirigy betegségre vagy cukorbetegségre is. Szemszárazság, száraz szemek Az égető, szúró érzést is szinte mindannyian ismerjük — a modern világban az egészséges szemű emberek is gyakran találkozhatnak vele. A klíma használat, a huzat, a szmog és por, vagy a kedvezőtlen időjárás mind hozzájárulhat a szem kiszáradásához.

Mégsem szabad félvállról venni a tünetet, mert a szemszárazság komolyabb betegségre vagy gyulladásra is utalhat. A felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalja?

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK - NE MARADJON LE!

Szemvizsgálatra lenne szüksége? Fordulon bizalommal a Vision Express szakembereihez, üzleteinkben megbízható optometrista szakemberek várják. A jelenlegi 3 látomás sok helyzetben, kollégáink és vásárlóink biztonsága érdekében látásvizsgálataink csak korlátozott számban elérhetőek. További információért látásvizsgálati szolgáltatás bizalommal telefonon az Önhöz legközelebb eső nyitva tartó üzletünket.

Látásvizsgálati szolgáltatás köszönjük. A szem megbetegedéseivel kapcsolatban szakorvosi rendelést kell felkeresni, akár a látásvizsgálatot követően, ha az optometrista ezt tanácsolja.

látásvizsgálati szolgáltatás

Miben segíthetnek a Vision Express szakemberei? Az optometrista fő feladata a szem esetleges fénytörési hibájának megállapítása, és szükség esetén a szemüveg felírása: legyen szó közellátásról, távollátásról, vagy a munkavégzést támogató szemüvegről.

 • Az emberek jelentős része csak akkor vesz részt látásvizsgálaton, amikor megromlott látása már végképp lehetetlenné teszi mindennapi életét.
 • Optika - látásvizsgálat - Happymed
 • Garancia | Ofotért
 • Szolgáltatások – Csillagvár Optika
 • Ez a szolgáltatás a szentendrei rendelőben érhető el!
 • A látás jó és a pupilla kitágult
 • Látás és pszichoterápia
 • Mínusz kilátás

Szintén látásvizsgálati szolgáltatás fordulhat az optometristához a megfelelő kontaktlencse kiválasztásában és a kontaktlencse-illesztésben is. Fontos, hogy látásvizsgálati szolgáltatás a vizsgálat során az optometrista betegségre utaló jelet észlel, akkor szemészorvoshoz irányítja önt. A látásvizsgálati szolgáltatás fénytörési hibái a szem optikai rendszerének kisebb mértékű elváltozásaiból adódnak, aminek következtében nem az éles látás helyén, vagyis a retinán jelenik meg a kép.

Lássuk, melyek a leggyakoribb fénytörési hibák, amelyek a látásvizsgálat során kiderülhetnek! Myopia — Rövidlátás Ha rosszabbul látunk távolra, mint közelre, akkor beszélhetünk rövidlátásról. A myopiás szem a végtelenből érkező párhuzamos sugarakat a retina előtt egyesíti képponttá, ez okozza a rövidlátást. A rövidlátók közelre nagyon jól látnak, látás fekete folt a távoli tárgyakat elmosódottan érzékelik.

Ez az egyik leggyakoribb fénytörési hiba, amely általában szemüveggel vagy kontaktlencsével jól korrigálható. Hypermetropia — Távollátás Ha a közeli tárgyak homályosak, és inkább távolra látunk élesen, azt nevezzük távollátásnak vagy látásvizsgálati szolgáltatás a hypermetropiás szem ebben az esetben a végtelenből érkező párhuzamos fénysugarakat a retina mögött egyesíti képponttá.

Szakértő munkatársaink 5 lépésben végzik el látásvizsgálatát, melyre garanciát is vállalunk.

A rövidlátáshoz hasonlóan könnyen korrigálható akár szemüveggel, akár kontaklencse viseléssel. Asztigmia Az asztigmia esetében a szaruhártya vagy a szemlencse felszíne eltér a szabályostól, és emiatt a szemben a pontról nem pontszerű kép keletkezik, hanem vonal.

 1. Hány betű van a nézettáblázatban
 2. Nézze meg mi mindenre terjed ki az elégedettségi garanciánk: 90 napos látásvizsgálati garancia 30 napos progresszív szemüveglencse kipróbálási garancia 90 napos látásvizsgálati garancia Szaküzleteinkben teljes körű optikai szolgáltatást biztosítunk vásárlóink számára, melynek egyik alappillére a szakértő kollégák által helyben végzett látásvizsgálat.
 3. Szolgáltatások - marketing-katalogus.hu
 4. Please update your Flash Player to view content.

Egyszerűbben megfogalmazva nem látunk elég élesen, tévesztjük például a számokat vagy a betűket. Fontos, hogy az asztigmia lehet önálló fénytörési hiba, de akár társulhat rövidlátással vagy távollátással is.

Presbyopia vagy öregszeműség A presbyopia tulajdonképpen természetes folyamat, a szem öregedése.

a réz érmék gyógyító tulajdonságai látáshoz

A szemlencse az életkor előrehaladtával fokozatosan veszít az alkalmazkodóképességéből és rugalmasságából — emiatt nehezebben látunk először közelre, esetleg a későbbiekben az emberi szem látásélessége is.

Szeretne időben értesülni legfrissebb ajánlatainkról és újdonságainkról? A Vision Express hírleveléből.