Látvány lejtője


gyenge látásrendőrség látás plusz gyógyulás

Moosfluh A klímaváltozásra vezetik vissza a Zürichi Műszaki Egyetem ETH geológusai az Alpok legnagyobb gleccsere, az Aletsch egy lejtőjének évi 30 centiméteres csúszását. A Moosfluh nevű lejtő látvány lejtője egy négyzetkilométeres látvány lejtője épült az azonos nevű kötélpálya felső állomása, amelyet ban — alig egy év működés után — a földfelszín vártnál gyorsabb mozgása miatt biztonsági okokból bezártak.

látvány lejtője

A geológusok most bizonyítékot találtak arra, hogy a lejtő instabilitása az Aletsch-gleccser visszahúzódásával, ezáltal a klímaváltozással függ össze — írta közleményében az ETH.

A es évek elejéig a Moosfluh évente egy centiméternél is kevesebbet csúszott a völgy felé. Az évtized közepétől azonban a gleccser az addiginál nagyobb ütemben kezdett olvadni és a vártnál erősebben felgyorsult a Moosfluh-lejtő mozgása is.

látvány lejtője látáskorrekciós műtét

A lejtő lábánál ig egy nagyjából köbméteres kőzettörést észleltek, óta több sziklaomlás történt, utoljára tavaly szakadt le 2,5 millió köbméter kő. Jégtömege mintegy 15,4 köbkilométer, felszíne 81,7 négyzetkilométer.

ezek a cseppek helyreállítják a látást az egészséges látás napja

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd látvány lejtője ismerőseiddel is!