Mínusz kilátás, Negatív kilátás


Fitch: marad mínusz kilátás negatív kilátás a magyar adósságra Portfolio In English A Fitch Ratings elismeri a magyarországi reálgazdasági folyamatok mínusz kilátás mértékű" javulását, de változatlanul vannak aggályai a magas ikerdeficittel kapcsolatban, ami egyelőre indokolja a magyar adósbesorolásra érvényben tartott negatív kilátást - mondta szerdán a legnagyobb európai hitelminősítő illetékes igazgatója Londonban - tudósított az MTI.

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.

mínusz kilátás

A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet A Mínusz kilátás, amely a nagy nemzetközi hitelminősítők közül egyedüliként tart érvényben leminősítést valószínűsítő negatív kilátást az "A mínusz" befektetői osztályzatú magyar adósságraszerda délután Londonban telekonferencián ismertette idei első mínusz kilátás gazdasági előrejelzését az általa besorolással nyilvántartott szuverén adósokra.

az asztigmatizmus javítja a látást

Az MTI kérdésére, hogy a magyar makrofolyamatok javulásáról szóló kormányzati közlésekkel a cég egyetért-e, és ha igen, várható-e a negatív kilátás levétele a magyar mínusz kilátás, David Riley, a Mínusz kilátás szuverén besorolásokért felelős vezérigazgatója azt mondta: bizonyos makroadatok, például az ipari termelés és az exportszámok valóban arra utalnak, hogy a magyar gazdaság a növekedési kilátások tekintetében már túljutott a mélypontonami "igen bíztató".

A negatív kilátást azonban annak idején az indokolta, hogy a Fitch szerint nem volt megfelelően erőteljes gazdaságpolitikai válasz az egyidejűleg növekvő költségvetési és folyómérleg-deficitre.

A hitelminősítő továbbra is figyeli ezt a két mutatót, és azt is, hogy mennyire sikerül teljesíteni az idei deficitcélokat, és mennyire lesz hiteles a jövő évi költségvetés - mondta Riley.

mínusz kilátás mit jelent a 6 látás

A cég az ikerdeficittel kapcsolatban változatlanul fennálló aggályai miatt - a szerinte is javuló makrokörnyezet ellenére - egyelőre indokoltnak látja a tavaly nyár óta érvényes mínusz kilátás kilátás fenntartását - tette hozzá. A Fitch Ratings mínusz kilátás ismertetett idei globális előrejelzésében az eddigi 2,8 százalékról 3,6 százalékra emelte a világgazdasági növekedésre adott jóslatát, de kiemelte, hogy az euróövezet kimarad a robusztus mínusz kilátás.

mínusz kilátás

A hitelminősítő az eddig érvényben tartott 1,8 százalékról 1,6 százalékra vette vissza a valutaunióra adott es növekedési előrejelzését, megjegyezve, hogy az eurótérség - mínusz kilátás a világ nagy gazdasági erőcentrumai mínusz kilátás - immár negyedik éve folyamatosan a világtrend alatti növekedést produkál.

A Fitch szerint az euróövezetnek nem sikerült az amerikai gazdaság melletti "kiegészítő világgazdasági hajtómotorrá válnia", és a Japánban megindult gazdasági növekedés tartóssága is a legjobb esetben kérdéses.

gyertya és kilátás emberi látástudomány

Kína, amely az elmúlt években mínusz kilátás globális növekedés ötödét adta, kulcsszereplője a világgazdasági kilábalásnak, de mínusz kilátás sem lehet kizárni a kínai gazdaság "kemény landolásának" kockázatát - áll a jelentésben. A Fitch Ratings szerint a világgazdasági növekedés üteme jövőre 3,0 százalékra mérséklődik. A feltörekvő európai gazdaságok a cég előrejelzése szerint az idén átlagosan 5,2, jövőre 4,5 százalékkal növekszenek.

A Fitch közölte, hogy a csatlakozó térség hitelminősítői besorolásai már évek óta tükrözik az érintett országok EU-belépését, vagyis a jövő hét végi csatlakozás önmagában nem eredményezi a besorolások javítását.

varázslatok látás rövidlátás

Ha az új EU-tagok majd az euróövezetnek is a tagjai lesznek, az két-három fokozattal emelheti szuverén adósi osztályzatukat - áll a Fitch szerdai londoni jelentésében.