Neurológia látászavar. A leggyakoribb idegrendszeri betegségek


Elérhetőségeim Neurológia A neurológia ideggyógyászat az idegrendszer betegségeivel foglakozó orvostudomány.

Területéhez tartozik az összes olyan neurológia látászavar, mely az idegrendszer alapvető részeit központi, perifériás és vegetatív idegrendszer érinti, továbbá ezek kivizsgálása, diagnosztikája és terápiája. Melyek azok a fontosabb panaszok, amikor neurológiai betegség fennállása kell gondolnia?

neurológia látászavar

Fejfájás, látászavar, beszédzavar. A mozgás zavarai gyengülés, bénulás vagy épp ellenkezőleg, túlmozgás, akaratlan mozgásérzészavarok hő- fájdalom, tapintás érzés csökkenése, zsibbadás, fonákérzés jelentkezése, fájdalom.

Vida Zsuzsanna Létrehozva: Vida Zsuzsanna, a FájdalomKözpont neurológusa összefoglalja, amit erről a betegségről érdemes tudni. Mi a különbség a migrén és egy egyszerű fejfájás közt?

Az agyidegek működi zavarai: hallás csökkenés, fülzúgás, szédülés  forgó jellegű vagy bizonytalanságérzésnyelészavar. A széklet és vizelettartás problémái.

Nincs látomásom gyógyszerek, amelyek javítják a látást a rövidlátásban

Tudatzavarok akár átmeneti, furcsa, szokatlan viselkedés megnyilvánulása formájában , memóriazavarok, feledékenység, a mentális teljesítmény csökkenése, személyiség, magatartás változás, szokatlan viselkedés. Ezen tünetek természetesen nem kizárólag neurológiai betegség következményeként jelentkezhetnek.

neurológia látászavar homályos látás paraziták

Előfordulhat, hogy az ideggyógyászati kivizsgálást követően, ennek negativitása esetén további belgyógyászati, kardiológiai, endokrinológiai pszichiátriai vizsgálatok válnak szükségesség.