Szemcsepp látás, Homályos látás okai és kezelése • marketing-katalogus.hu


Az intézet szemészei olyan nanocseppeket fejlesztettek ki, melyek lézerrel kombinálva a rövid- és a távollátást is javítják — számol be a Digital Trends.

az érzéstelenítés látásra gyakorolt ​​hatása filozófia és világnézet

A technológiát eddig sertésszemeken próbálták ki, a klinikai tesztek pedig már idén megkezdődhetnek. A találmány három szemcsepp látás áll — mondta Zev Zalevszki, az egyetem munkatársa és a fejlesztőcsapat tagja.

Szembetegségek

Első lépésként olyan applikációt kell letöltenie a páciensnek, amely felméri a szeme fénytörését. Ezután egy lézermintát hoznak létre, majd vetítenek rá a szaruhártyára — a beavatkozás kevesebb mint egy másodpercet vesz igénybe.

glaukóma szemlátás Indiai jövőkép

Végül a páciens becsepegteti a folyadékot, amely olyan egyedi nanorészecskéket tartalmaz, szemcsepp látás feltöltik a szaruhártyán keletkezett sekély vágásokat, megváltoztatva a fénytörést. Ez kijavítja a felhasználó látási problémáját — tette hozzá Zalevszki. Az eljárás előnye, hogy orvosi segítség nélkül is alkalmazható.

szemcsepp látás

A szakember kiemelte: a technika jelentősen eltér a hagyományos lézeres szemcsepp látás, ugyanis módszerük csupán a szaruhártya legfelső rétegét érinti. Éppen ezért a beavatkozás biztonságosabb, ráadásul jóval több beteg számára használható. Az eljárás hátulütője, hogy a kezelés után a szem idővel regenerálja magát, így egy- vagy kéthavonta meg kell ismételni a beavatkozást.

A korod 40 évesnél idősebb. Cseppek a látás helyreállításához A gyógyszertári számlálókon meglévő gyógyszerek a következő típusokra vannak felosztva: gyulladáscsökkentő. Vannak hormonális és nem szteroid anyagok.

A fejlesztők bíznak benne, hogy a lézerrel kombinált cseppek két éven belül a piacon is elérhetővé válnak majd. Kiemelt kép: Thinkstock.

szemcsepp látás Jose Saramago a látásról