Szemész kórház


Szemhéjállási rendellenességek szemhéj kifordulása, befordulása, csüngése műtétei Sürgősségi szemsebészeti beavatkozások ügyeleti szemész kórház Területi ellátási kötelezettség A szemészeti osztály munkanapokon az V. A szemészeti osztály kiemelt, 3-as fokozatú besorolása miatt az egész országból fogadhat betegeket meghatározott keretek között. Az osztály tevékenységéről Szürkehályog sebészet Osztályunkon a szürkehályog műtéti megoldása a legmodernebb — phacoemulsificatiós - technikával történik.

  1. Szemészeti szakrendelés | CSONGRÁD MEGYEI DR. BUGYI ISTVÁN KÓRHÁZ
  2. Fejér Megyei Szent György Kórház

Lehetőség szemész kórház a microseben át 2. A szürkehályog eltávolítása során műlencse kerül beültetésre, melynek dioptriáját a legpontosabb mérést lehetővé tevő lézeres Zeiss IOL Masterill.

Márta Judit, dr.

Az általánosan használt műlencséink monofokálisak, de elérhetők az úgynevezett prémium műlencsék is, melyekért azonban térítési díjat vagyunk kénytelenek felszámolni. Prémium lencsének számít a multifokális, és az alkalmazkodó lencse, ezek kiválasztásánál figyelembe kell venni a beteg életmódját, látási igényét. A betegeink a prémium lencse kiválasztását szemész kórház műtétet végző orvossal részletesen megbeszélhetik. A szemész kórház műlencse szintén prémium lencsének számít, a műtét előtt meglévő nagyobb astigmatismus korrigálására szolgál.

Amennyiben ilyen műlencse szemész kórház szóba jön, orvosaink erre előzetesen felhívják a beteg figyelmét. Új lehetőség a már műlencsével rendelkező szem fénytörésének utólagos korrigálása AddOn műlencsével monofokális, tórikus, és multifokális változatban is.

A régi szemész kórház ilyenkor nem távolítjuk el, hanem arra kerül rá az új korrigáló lencse.

szemész kórház szemészeti kórház strabismus műtét

Szaruhártya átültetés A szaruhártya átültetés keratoplastica jelentős fejlődésen ment át az utóbbi években. Osztályunkon rendelkezésre állnak a legmodernebb vizsgálóeszközök, mint pl. Pentacam és elülső szegmens OCT. A hagyományos, teljes vastagságú, ún.

Rendelési idők

Ez az összes szaruhártya szemész kórház egyre nagyobb hányadát teszi ki. Ilyenkor az arra alkalmas esetekben csak a szaruhártya valóban beteg, két belső rétegét cseréljük ki, a külső ép rétegek érintetlenül hagyásával.

A fenti műtéteket egyszer használatos trepánnal végezzük, hogy minden betegünknek megadjuk a maximális esélyt a sikerre. Retina és üvegtest műtétei A vitreoretinalis sebészet a szemészeti műtéttan egyik legdinamikusabban fejlődő területe.

szemész kórház

Osztályunkon az utóbbi 4 évben folyamatosan bővült az ilyen szemész kórház műtéti beavatkozások száma, ami az utóbbi években már meghaladta az évi beavatkozást. Be vagyunk rendezkedve mind a sürgősségi retina leválás, endophthalmitisszemész kórház a tervezett vitreoretinalis szemész kórház is.

A vitreoretinalis műtétek háttér diagnosztikája tekintetében igen jó a műszererezettségünk. A legkorszerűbbnek ismert Heidelberg Spectralis OCT, szűk pupillás vizsgálatra is alkalmas Topcon funduskamera és fluoreszcein angiográf, valamint kitűnő képminőségű ultrahang készülék áll rendelkezésünkre.

Bemutatkozás

Retina ambulancia Nagy forgalmú ambulanciánkon időskori illetve szemész kórház összefüggő makuladegeneráció, szemfenéki vénás trombózis, cukorbetegek szemész kórház illetve egyéb retinabetegségek diagnosztikáját és ellátását végezzük. Osztályunkon Spectralis OCT, Canon CX-1 digitális retinafotózásra és fluorescein angiográfiára alkalmas fundus kamera, szemészeti ultrahang készülék illetve lézerkezelések szemész kórház alkalmas műszerek állnak rendelkezésre.

szemész kórház

Nagy számban végzünk retinaműtéteket, szemfenéki lézerkezeléseket és intravitreális injekciós kezeléseket. Itt két vizsgáló helyiség és egy ambuláns műtő kap helyet, ahol az intravitrealis szembe adott injekciókat minden más műtéti tevékenységtől elkülönítve tudjuk beadni. A Macula ambulancián a macula sárgatest betegségeiben szenvedő betegek vizsgálata folyik a legkorszerűbb diagnosztikus eszközökkel, és egyre növekvő számban végezzük az intravitreális injekciós kezeléseket.

Retinopathia praematurorum ROP A koraszülöttek látóideghártya betegsége.

Szemészet / Osztályok

A szemész kórház koraszülött intenzív természet gyenge látás ellátott kis betegeink szűrését a legmodernebb szűrési elvek alapján végezzük, és a nemrégiben megvalósult személyi feltételekkel a szükséges beavatkozások elvégezhetőek lesznek már helyben szemész kórház, a hamarosan beszerzésre kerülő műszerekkel. A laserkezeléseket a ROP-betegek kezelésében jártas gyermekszemész szakvizsgás szakorvos, a műtéteket vitrectomiában jártas szakorvos végzi.

Kis betegeink kezét később sem engedjük el, rendszeresen szükséges vizsgálataikat gyerekszemészeti szakrendelésünkön végezzük. Zöldhályog sebészet Osztályunkon országos szinten a zöldhályog műtéti megoldásának legszélesebb palettája áll betegeink rendelkezésére. A hagyományos szemnyomáscsökkentő műtétek:.