Szemészeti készülékek, Diagnosztikai eszközök


OCT vizsgálat

A projekt célja a mezőkövesdi krónikus belgyógyászati rész fejlesztése és felújítása, az egri kórház patológiájának szakmai és infrastrukturális korszerűsítése, komplex radiológiai fejlesztések DSA, Ultrahang diagnosztikavalamint kisebb szemészeti készülékek, mobiliák beszerzése volt.

A projektzáró eseményen Kolostori Gábor projektmenedzser és dr. Horváth Tibor főorvos számoltak be a szemészeti készülékek fejlesztés eredményeiről. A struktúraváltás kapcsán A korábban 30 aktív ággyal is rendelkező rész krónikus osztállyá történő átalakítása a megváltozott feladatokat figyelembe véve szükségessé tette a mobiliák, eszközök helyreállítsa a látásélesség gyakorlatait, hogy az itt elhelyezett betegek komfortérzete javuljon, a szakmai ellátás színvonala emelkedhessen, és az itt dolgozó kollégák munkáját megkönnyíthessük.

Zöldhályog-elleni sebészet áthatoló és nem áthatoló műtétek Szaruhártya sebészet Macula degeneráció kezelése intravitreális szemgolyóba adott injekcióval A szürkehályog-elleni műtét A szürkehályog a szemlencse elszürkülését jelenti. A műtétet kórházunkban nagy számban, a legmodernebb kombinált phaco-vitrectomiás készülékkel végezzük, varrat nélküli 2,75 milliméteres seben keresztül, mely gyors a gyógyulás tesz lehetővé. A műtéthez nincs szükség sem injekcióra sem altatásra, ezért a szemészeti készülékek, ha szeretnének, műtét után kísérővel hazamehetnek. Az elszürkült szemlencse helyére mindenkinek igénye szerint, egyénileg megtervezett dioptriájú és típusú műlencsét ültetünk be.

Az ehhez feltétlenül szükséges modernizációs felújítási munkákat Mezőkövesdi Krónikus Osztály I. A Patológia szakmai és szemészeti készülékek korszerűsítése Az elmúlt időszak pályázatai nem tették lehetővé a Patológiai Osztálynak a megújítását, ezért jelen pályázatunkkal próbáltuk ezt az igen fontos problémát orvosolni.

Elektrokauter 600°C - finom heggyel, szemészeti

Pályázatunk kapcsán lehetőség nyílt nemcsak a korszerű hűtőtároló kiépítésére, hanem vele együtt a Patológiai Osztály komfortjának javítására is. Ennek legfőbb oka az, hogy a több mint 30 éve kialakított boncterem higiénés körülményeik padlózat, vízelvezetés, csatorna napi problémát jelentettek, továbbá a kórházunk Patológiai Osztálya nem rendelkezett a minimumfeltételekben szereplő halott megtekintő szemészeti készülékek, zsilipszerű átöltöző, kézmosóval, tusolóval, szociális és konzultációs helyiséggel.

Ezeket a hiányosságokat is sikerült pótolnunk a pályázat segítségével. Komplex radiológiai fejlesztések Mind a megváltozott területi ellátási kötelezettség, mind az új szakmai progresszivitási szintek, valamint az új telephely integrációja elengedhetetlenül szükségessé tette a régóta tervezett komplex radiológiai fejlesztés kivitelezését az alábbiak szerint.

  1. Supplies - - TED Tenders Electronic Daily
  2. Vitaminok a látáshoz egy évig
  3. Soproni Gyógyközpont – Soproni Erzsébet Kórház és Rehabilitációs Intézet

Az egészségügyi ellátás struktúraváltásához, a biztonságosabb betegellátáshoz és a gazdaságosabb kórházműködtetéshez szükséges eszközök beszerzése A struktúraváltás egyik fő célkitűzése az aktív kórházi ágyak számának szemészeti készülékek, amely csak úgy valósítható meg, ha minél több beteg kivizsgálása, definitív ellátása a járóbeteg szakellátások keretében történik. A szakrendelők eszközparkjának nagy része tíz évnél régebbi elavult vagy elhasználódott.

Ezek cseréje elengedhetetlen a várhatóan jelentősen szemészeti készülékek járóbeteg ellátás megfelelő szakmai színvonalának biztosításához. Az aktív kórházi ágyak számának ésszerűsítését segíti az egynapos szemészeti készülékek műtétek, a laparoszkópos és az arthoszkópos beavatkozások számának növelése is, hiszen ezek rövidebb ápolási idővel, gyorsabb felépüléssel és kevesebb szövődménnyel járnak.

szemészeti készülékek a látás javítása speciális gyakorlatokkal

Kórházunk laparoszkópos, arthroszkópos rendszerei 23 évesek, a hozzájuk tartozó eszközök is 10 évesek, ezért cseréjük szükségessé vált.

A központi műtőben a csontegyesítő szemészeti készülékek szükséges eszközök elavultak, hiányosak, alig használhatók voltak. Az új eszközök beszerzésével az ellátás színvonala és biztonsága jelentősen javult.

szemészeti készülékek milyen gyógyszereket szedjen a látás javítása érdekében

Kórházunk a korszerű szemlencseműtétekhez szükséges szemészeti készülékek nagy részét bérelte eddig. Ez szemészeti készülékek bérleti díj terhet jelentett. Kisebb eszközök, mobiliák beszerzése Mind az új telephely korszerűsítése, mind a patológiai fejlesztés és az új progresszivitási szintek minimumfeltételeinek történő megfelelés szükségessé tette néhány kisebb értékű eszköz beszerzését, amelyeket szintén sikerült beszereznünk a pályázat segítségével, aminek hatására a Kórház számos osztályának működése vált hatékonyabbá.

szemészeti készülékek

A projekt összköltsége: