Szemészeti programok. Általános információk


Ismét várjuk szeretettel a 3. A III. Július től Dr. Hatos Emília gyermekszemész végzi a szűrővizsgálatot a Bokor utca

Európa egyik legmodernebb szűrőbusza indul el a legszegényebb településekre — mondta Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. A program előzményeiről szólva beszélt arról, hogy a szeretetszolgálat több mint tíz évvel ezelőtt kezdett el azzal foglalkozni, hogyan lehet a legszegényebb településekre szemüvegeket juttatni.

A szemészeti program egy orvoscsoport segítségével indult el. A Látás ajándékba program során több mint ötezer szemüveg készült el. Ezt követően keresték meg a tapasztalataikkal az EMMI-t.

szemészeti programok szédülés a látás éles romlása

A települések iskoláiba és óvodáiba gyermekszemészeti szűrésekre specializálódott optometrista szakemberek érkeznek — közölte Csiki Zoltán, az EMMI egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára. A szemészeti programok ideje alatt videokonferencia keretében szemész szakorvos is rendelkezésre áll, aki online megtekintheti a műszeres szemészeti programok eredményeket.

Azokat a gyerekeket, szemészeti programok ez indokolt, személyesen viszik szakorvoshoz.

szemészeti programok látás-helyreállítási módszerek

Mammográfiai szűrőbuszt alakítottak át A helyettes államtitkár elmondta azt is, hogy a szeretetszolgálat kérte az államtitkárság közbenjárását egy gyermekszemészeti vizsgálóegységhez, és ezért átalakítottak egy mammográfiás szűrőbuszt.

Nagy Zoltán Zsolt, szemészeti programok Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója elmondta, nagyon sok gyermeket vizsgálnak és látnak el, de az említett teleülésekből elég kevés gyermek jut el hozzájuk.

hogyan fordíthatja a látását

Feladatuk nem csak az ellátást, hanem a programban részt vevő optometristák képzési is - jegyezte meg.