Szemészeti történetek, Tatára és Oroszlányba költözik tatabányai szemészet | KEMMA


Tartalomjegyzék

Hozzászólás Felemelő és elgondolkodtató történetek a világ elfelejtett zugából, a sötétség mélyéről, ahová egy magyar szemorvos visz fényt. A kongói esőerdő szívében gyógyítja a szürkehályogtól megvakult betegeket immár 25 éve Dr. Hardi Richárd szemorvos. A tavaly forgatott 35 perces dokumentumfilm, melyet július án a Capa Központban mutatnak be, két hónapon át követi Hardi szemészeti történetek nem mindennapi nehézségekkel teli hétköznapjait. Háromezer kilométer megtett út, számtalan megvizsgált beteg és több, mint száz műtét volt annak a hatvan napnak a 10 vonalas látásvizsgálati diagram, amíg a film forgott.

A dokumentumfilm lélegzetelállítóan gyönyörű helyszíneken játszódik, a középpontjában a misszionárius doktor áll, aki életét a kongói betegek megsegítésére tette fel, egy olyan országban, ami a háborúiról és a mindent beszövő korrupciójáról ismert. szemészeti történetek

Dokumentumfilm készült Tető alá kerül ez is, az is. Tavaly két hónapot töltöttem Richard testvérrel, elkísérve három esőerdei kitelepülésére, ahol megint százával látta el a rászoruló szemészeti betegeket. Ezenkívül forgatunk Mbuji-Mayiban is, az épülő szemészeti klinika helyszínén.

A Kongói Demokratikus Köztársaság a világ egyik legszegényebb országa, ahol gyakorlatilag nem létezik szemészeti ellátás. Abban a megyében, ahol Hardi doktor dolgozik — Magyarország területének a kétszereséről van szó, nincsenek se szilárd burkolatú utak, se tömegközlekedés —, ő az egyetlen szakképzett szemészeti történetek. A távolságok miatt a betegek jó szemészeti történetek nem tud eljutni Richárd szemészeti történetek rendelőjébe, így ő maga évente többször is, csillagtúraszerűen indul szemészeti missziókra, az őserdei régióba, a betegeihez.

szemészeti történetek az oroszlánlátásról szól

Richárd doktornak volt egy álma, nem kevesebb, mint hogy megteremtse és fenntarthatóvá tegye a szemészeti ellátást abban a régióban, ahol dolgozik. Ezért két éve nekikezdett egy európai színvonalú szemészeti centrum felépítésének, és bármilyen hihetetlennek hangzik, ez a kórház szemészeti történetek egy éven belül fel is fog épülni; emellett a helyi kongói fiatalok orvosegyetemi képzését is támogatja.

módszerek és gyakorlatok a látás javítására hogyan lehet fejleszteni a vakok látását

A Szemészeti történetek című dokumentumfilmet A premier után a főszereplő Dr. Hardi Richárd szemorvossal és Hajdú D.

Bödőcs: Az élet értelme és kertészeti tippek (a teljes önálló est)

Andrással, a film operatőrével Virágvölgyi István kurátor beszélget. Hajdú D. András a Szemészeti történetek fotózott sorozatával az idei Magyar Sajtófotó Pályázat Természet és tudomány sorozat kategóriájában 1. A premieren való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

rúnáslátás kezelése

Szemtestvér — Filmpremier és beszélgetés.