Szemvizsgálati klinika. +36 62 545 487


töltés strabismus és hyperopia miatt hogyan lehet kideríteni a látásomat

GCC és ONH kivizsgálás a retina idegszálainak és a látóideg szemvizsgálati klinikaendothel-mikroszkóppal történő kivizsgálás. VISUS A látásélesség és szem felbontóképessége, amikor két, a lehető legközelebb egymás mellett lévő pontot két külön tárgynak képes beazonosítani.

milyen gyógyszer használható a látás javítására szembetegség távollátás és rövidlátás

A távoli visust optotypus segítségével vizsgáljuk 5, illetve 6 méter távolságról. A közeli visust 40 szemvizsgálati klinika távolságra lévő optotypus segítségével vizsgáljuk, ami az olvasási távolságnak felel meg. A nyomást non-kontakt tonométerrel mérjük.

Ez az ábrázolási módszer segít diagnosztizálni pl. Oftalmoszkóp segítségével az orvos megvizsgálja a szemfeneket és ennek elváltozásait.

szemvizsgálati klinika a rövidlátás megszakad

PENTACAM A speciális műszer segítségével a szaruhártya vastagságát, illetve görbületét mérjük, alakját — topográfiáját, illetve az elülső kamra mélységét és alakját. Ezt a vizsgálatot leggyakrabban a következő esetekben használjuk: retina-betegségek időskori makuladegeneráció, retina-érelzáródások, makula-betegségek, gyulladások, baleset utáni állapotoklátóideg-betegségek — glaukóma, egyes ideggyógyászati megbetegedések sclerosis multiplex, Alzheimer-kór.

szemvizsgálati klinika szem- és látástermékek