Tiszta látómező, Nikon ProStaff 5 12x50 távcső


Előnye: Kontrasztos kép, jól korrigált tiszta látómező, kényelmes betekintés, masszív felépítés Hátránya: Nem találtam ilyet A 21mm-es Hyperion után vásároltam a 8mm-est, miután a 21mm-es óriási előrelépésnek bizonyult a korábbi okulárjaimhoz képest.

a látás fizikai alapelvei

Jó tiszta látómező volt ez is, a 6mm-es Planetaryt váltotta a sorozatomban. A Baader fókuszállító gyűrűivel együtt használom, általában a as gyűrűt csavarom bele, így 5mm-es fókuszú okulárt kapok.

az egyik szem látásának akut csökkenése

Ha mindkét gyűrű bele van csavarva, akkor 4mm körüli a fókusz, bár így már jobban kijönnek a színi hibák, illetve így már nagyon magas a teljes szerelék. Tiszta látómező ködökre, gömbhalmazokra, kis méretű galaxisok megfigyelésére, tiszta látómező a fókuszállító gyűrű k beiktatásával szorosabb kettősök bontására használom, ezekre jól vizsgázott. A planetáris ködök egy UHC szűrővel nagyon szépen mutatnak ebben az okulárban.

rövidlátás nehéz emelés a látás jó és a pupilla kitágult

A látómező kényelmes méretű, pláne, hogy nem kell az embernek a szemét beletolnia az okulárba, hogy átlássa teljesen. Akinek még nem volt nagy szemtávolságú okulárja, annak egy kicsit lehet, hogy tanulnia kell a betekintést, hogy ne feketedjen el a látómező időnként.

Első ránézésre meglepően nagy, a 1. Summa summarum: ez egy jó minőségű okulár, annak megfelelően árazva, ár-érték arányban talán az egyik legjobb azok közül, amiket próbáltam Plössl-ök, Planetary-k, Televue Nagler, Explore Scientific.

tiszta látómező gyengénlátó embereknél

Juhász Gábor Mende.