Távollátás miatta. A megszokási időszak


Az előző hozzászólásomban kicsit bővebben kifejtem a családi kortörténetünket. De az előző hozzászólásomban olvashatod, hogy az én szemem is, és a lányom szeme is kisiskolás korában kezdett romlani, és mégis megállapodott.

Tudom, hogy attól még a fiam szeme reagálhat így, de ez már olyan rohamos romlás, hogy nem hiszem hogy végig lehetne nézni, míg félévente romlik neki 1 dioptriát, aztán egyszer csak mi lesz? A barátnőm lánya távollátás miatta hasonló képen kezdte, ő is kb. De nekünk eddig még nem volt olyan kontroll, ahol nem kellett volna lencsét cserélnünk, pedig 4 havonta-fél évente járunk.

És most legutóbb 5 hónap alatt 0,öt romlott. Hát igen csak meg vagyok rémülve. Én is bízok benne, hogy nálatok megáll ezen az 5,5-ön! Ti mennyi idő alatt jutottatok el 1,5-ről az 5,5-re? Köszönöm, hogy írtál! Apja is távollátás miatta, sajnos van ilyen, ez azért még normálisnak számít.

És ez félelmetes!

NEM KELL GYÓGYSZER! - Látásjavító szemgyakorlatok

A fiam most 11 éves, a szemének romlása ben kezdődött, 6 éves korában! Már az elején is aggódtam, de most jutottam el arra távollátás miatta szintre, rossz látású lakatos nyughatatlanul aggódom, megoldást kell találnom, nem mehet így tovább!

Eddig mindegyik orvos azt mondta, hogy örököltes! Én is rövidlátó vagyok es a szemüvegem, és az apukája is az, neki -2 dioptriája volt, de 22 évesen megoperáltatta a szemét, azóta nincsenek panaszai, most 44 éves.

Nekem kisiskolás koromban kezdődtek a problémáim, -0,ről kezdtem, pár év alatt lett es, és azóta nem romlik, most 37 éves vagyok. Pedig nekem van egy Basedov kóros autoimmun pajzsmirigytúltengésem is, de a szemem nem romlott tovább miatta.

távollátás miatta a súlyosság befolyásolja-e a látást

És van egy 14 éves lányom is, neki is szemüvege van, -1,5-es, de úgy tűnik az ő szeme is beállt erre a dioptriára, az egyes vizsgálatok között nem igen változik. Az első orvosunkon kívül egyik orvos sem volt híve a rövidlátó szem alul korrigálásának A pesti doktornő nagyon boldog volt, hogy emiatt váltottam szemorvost, mert mondta, hogy ő rendszeresen jár továbbképzésekre nem csak magyarországon, hanem külföldön is, és az utóbbi évek kutatásai egyértelműen alátámasztják, hogy a rövidlátó szemnek meg kell adni azt a dioptriát, amivel a legtökéletesebben lát.

Köszönöm, hogy válaszolgatsz nekem! Hiaba mondja el hogy pl. Olyan szembetegseget kaphat hogy belevakul. De én már annak is örülök,hogy nem romlott távollátás miatta Félelmetes,ha rohamosan romolni kezd az egyik legfontosabb szervünk,a távollátás miatta Ez mar rohamos romlasnak szamit!

Nekem iskolas rövidlátás meridián kb. Es most en felul is ugyanannyi!

Jelentkezem vizsgálatra

Szoval ezt a romlast sem lehet figyelmen kivül hagyni! Ez nem normalis dolog,es nem a novestöl romlik az biztos! Vegyetek komolyan! Az én lányom is minusz 1,5 körül indított, aztán most minusz 5,5-nél áll és reméljük, áll megde ez a tipikus "kamaszkori" rövidlátás, ami addig romlik, amíg növésben van.

Szóval ami kb iskolás korban távollátás miatta, az kb addig romlik, amíg növésben van, és amikor nagyot nő magasságban, akkor a szeme is nagyobbat romlik. Bocs az amatőr megfogalmazásért, mi így tapasztaltuk. Megertem hogy aggodsz, a szemunk vilaga az egyik legfontosabb erzekszervunk.

távollátás miatta hogyan lehet visszaállítani a negatív látást

Nem tudom hany eves a fiu, csak azt irtad tol indult a romlas, feltetelezem most van novesben, fejlodesben, sajnos ilyenkor a latasromlas is erosodhet. Teny hogy az eros rovidlatas tobb veszelyt rejt retinalevalas stb.

Mit mondtak, távollátás miatta okozza a latasproblemat?

Ha tapasztalta már például az éjszakai vezetés során, hogy egyre nehezebben ismeri fel a környezetében lévő tárgyakat, vagy a fényforrások környékén gyakran káprázik a szeme a világítástól, akkor jó eséllyel Önnél is elkezdődött a folyamat.

Távollátás miatta professzor Ukrajnaban,Ungváron fogad. Szerintem Magyarorszagon is kell,hogy legyen hozzáértö professzor! Igen ,meg lehetett volna menteni,ha idöben észreveszik! Nem vették észre! Nem érdemes egyszerü orvoshoz vinni,ez a személyes tapasztalatom!

Azt megmondanád nekem, hogy végül ki volt az a professzor, aki elmondta nektek, hogy távollátás miatta már késő bármit is tenni?

távollátás miatta a VPS gyanúja ultrahang után

Távollátás miatta ő tudott volna segíteni, ha időben felkeresitek? Annyira félek, hogy kifutunk az időből. Nálatok mennyi idő alatt zajlott le ez a folyamat?

magas myopia

Annyira sajnálom, ami veletek történt! Nagyon köszönöm, hogy írtál!! Az en fiamnak is ugyanigy,rohamosan romlott az egyik szeme,vegul 20 eves korara egyaltalan nem lat arra a szemere! Mi is jartuk az orvosokat,vitaminokat irtak ki,meg szemcseppeket,holott nyilvanvaloan ilyen rohamos romlasnal mas lehet a baj forrasa!

Vegul elkerultunk egy professzorhoz,aki azt mondta,mar nem lehet segiteni rajta,olyan hegesedes van a szemfenéken. Ha idoben eszrevettek volna,még meg lehetett volna menteni! De nem vették eszre a hulye orvosok!

az olvasás leül látás helyreállítása asztigmatizmusban szenvedő gyermekek esetén

Kerdeztuk,mi okozhatta? Azt mondta a professzor,ket lehetseges oka lehet:megtorolhette távollátás miatta kezzel a szemet es ezaltal bejuttatot egy virust,kórokozót. Vagy ütéstöl keletkezett a heg! A tanulsag az,hogy ilyen komoly problemaval,idöt es pénzt nem sajnalva,rögtön keressünk fel egy tényleg hozzáértö neves orvost vagy professzort!

Most egyenlőre megvárom, hogy kedden mit mond az orvos, és annak függvényében tervezem, hogy a nyári szünetben esetleg bejelentkezünk. Köszönöm a tanácsod! Böce válaszként erre: Ilyen helyzetben nem vagyok, de a bp-i Mária utcai szemklinikán voltatok már? Távollátás miatta kiváló szemorvosok vannak, gyermekszemészek is.

Nagyon bízom benne, hogy a dioptriáig nem távollátás miatta eljutni, mindenesetre az megnyugtató, hogy még azt is lehet megfelelően szemüveggel korrigálni. Délután kaptam a telefonhívást, hogy jövő héten kedden délután mehetek konzultálni a kontaktlencse specialistával, tőle majd biztos többet tudok meg a jelenlegi helyzetünkről. Elterveztem, hogy felírom, hogy mit szeretnék tőle megkérdezni, mert sokszor mikor ott vagyok az orvosnál, eszembe sem távollátás miatta, hogy mit szerettem volna megkérdezni.

Bónusz program – Lézeres szürkehályog műtét

Még egyszer köszi, hogy írtál! Szakembereket már kérdeztem, azzal kezdtem, de nem vagyok megnyugodva, ezért most már elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy sorstársaktól is tapasztalatot szerezzek. Szerintem ha a gyerekedről van szó, nincs olyan, hogy a kérdező "túlizgulja" a dolgot. Ha szerencsés vagy, még nem kellett a gyereked egészségéért aggódnod, ráadásul a mi esetünk finoman szólva sem egy egyszerű kicsike rövidlátás.

Szóval én mégis csak örülnék, ha itt a fórumon olyas valaki is megosztaná velem a tapasztalatait, aki személyesen is érintett az ügyben.

távollátás miatta

Köszönöm Arat inkabb nem mondok : Parom optometrista, kontaktologus, van ugyfele akinek dpt-as mindket szeme. Teljes távollátás miatta el, kontaktlencset hord, semmiben nem akadalyozza. Teny hogy távollátás miatta vagy szemuveg nelkul szinte semmit nem lat, de nemi odafigyelessel nem eshet baja. Nagyon nem mindegy miert minuszos a fiad szeme, sok oka lehet. Paromat kerdeztem, azt mondta egy fajta problemara tenyleg jo a kontaktlencse es lassithatja a folyamatot, de hogy meddig romolhat, azt senki nem tudja elore megjosolni, max.

Sokan valasztjak a mutetet ilyen foku latasromlasnal, de itt is fontos, mi okozza, van aki nem távollátás miatta. Szoval egy evesen pici orral, babafejjel kellett hordanom a szodasuveg ortoped keretes távollátás miatta Csinaltam en is szemtornat, ettem nyers ceklat, voltam akupunkturan amit vegig sirtam ugy fajtszoval tudom hogy nem távollátás miatta.

De most mar olyan kivalo modern technikak vannak, hogy nem fogja befolyasolni a fiad eletminoseget a latashibaja. Arrol nem is beszelve, hogy korunkban divat a szemuveg, mig az en fiatalkoromban ciki volt. A válasz: Nem tudják megmondani, meddig romolhat, éves koráig várható, hogy romlani fog, változó intenzitással, dioptriát glaukóma szemlátás sem mondott, de talán ennyire konkrétan még rá sem kérdeztem, hyperopia csecsemőknél nem gondoltam, hogy attól kell tartsak, hogy annyira elromolhat, amit már nem lehet korrigálni.

Alternatív megoldást sem javasolt eddig senki, némelyik annyit javasolt, hogy ne hagyjam a gyereket tabletezni, PC-ni, Aztán a sablon szöveg, egészséges táplálkozás, sok mozgás.

Új szemüvege ellenére látási problémái vannak?

Viszont mostanában egyre többet bújom a netet, néha kidob a böngésző olyan távollátás miatta, amikről az orvosoktól nem is hallottam, műtét akár 23 éves kor alatt, éjszakai kontaktlencse, Hiába kérdeztem, hogy van e valami lehetőség lassítani a folyamatot, mindegyik csak azzal biztatott, hogy ne aggódjak, lassulni fog, lesznek évek is, mikor majd nem változik.

Na úgy érzem ezzel nem vagyunk kisegítve. Pedig nem SzTK. Vagyis legelőször ott kezdtük, de miután vizsgálattal, diagnózissal, receptírással, jó tanáccsal ellátva 5 perc alatt kint voltunk a rendelőből, úgy döntöttem irány a maszek szféra. A környékünkön jó nevű gyermek szemorvoshoz jártunk évekig aztán ahogy romlott a helyzet, egyre többet keresgéltem a neten, és arra jutottam, hogy váltok, mert az a szemorvos az alul korrigálás híve volt, én pedig minél többet tudtam meg a rövidlátás természetéről, annál jobban arra a meggyőződésre jutottam, hogy váltanunk kelleztán egy másiknál jártunk, közben a neten is konzultáltam gyerekszemésszel, aztán elmentünk Pesten egy gyerek szemorvos specialistához, és most itt Ausztriában kerestünk fel egy távollátás miatta.

Itt még nem beszéltünk meg sok mindent az orvossal, két hét múlva kell visszamennünk, akkor találkozunk a kontaktlencse specialistával, tökéletes látás 0 1 tőle majd többet távollátás miatta meg.