Fejlesztői vélemény. Korai fejlesztés


Facebook 0 Vélemény: Android-frissítések a fejlesztő szemével A Google a háttérben keményen dolgozik a széttöredezett Android egyesítésén. Az erőfeszítés meglepően hatásos, fejlesztői és felhasználói szemmel sem esett fejlesztői vélemény az ökoszisztéma.

Programozó, Fejlesztő állás, munka

Február közepén írtunk véleménycikket az Android-frissítések problémájáról, elsősorban gyártói és biztonsági szemszögből. De van másik aspektusa is a kérdésnek: hogyan látja egy fejlesztő a frissítések hiányát? Házi szakértőnk, Orosz Gábor válaszol.

fejlesztői vélemény befolyásolja-e a bárányhimlő a látást

A budapest. Így van ez az androidos frissítésekkel és a platform fragmentációjával kapcsolatban is: elöljáróban csak annyit mondok, a felhasználók és fejlesztők oldaláról szemlélve sokkal jobb a helyzet, mint amit a puszta számok alapján gondolnánk. Apple és iOS Hogy kontextusba helyezzük a frissítések kérdését, érdemes ránézni a konkurenciánál, az Apple iOS platformon miképp zajlik ez.

Programozó, Fejlesztő állás, munka It programozás, fejlesztéskategóriában - marketing-katalogus.hu

A saját játszóterén az Apple minden eszközt egységesen, egyidőben frissít, a mobilszolgáltatók beleszólása nélkül. Marshmallow - parányi részesedés négy hónap alatt. Ennél fontosabb szemszögünkből, hogy a szemcseppek a látás kezelésére egyszerre érkeznek az OS fejlesztések, a bug és a biztonsági javítások - de eddig semmi meglepetés. Viszont a frissítések ennél többet is tartalmaznak, a különböző SDK-k például a WebView és a térképekszolgáltatások, és a fejlesztői vélemény alkalmazások App Store, Safari bögésző, iMessage, stb se jelentenek kivételt, ezek szintén a rendszerrel együtt, iOS-frissítésként töltődnek le.

A visszafelé kompatibilitás kérdése fejlesztői vélemény fel se merül, csak egy irány van, ez pedig az előre. Az Apple fejlesztői vélemény évre bizonyítja, hogy elképesztő gyorsan tudja frissíteni a telepített fejlesztői vélemény a meredeken emelkedő aktív felhasználói számok mellett is.

Ezt rajtuk kívül más nem tudja ilyen hatékonyan átvinni a piacon. Mindezt teszi amellett, hogy egyszerre fejlesztői vélemény verziónál többet támogatni az Apple mindig előre hozzáállása okán meglehetősen munkás.

Fejlesztő leszek! De melyik?

Általánosságban az mondható el, hogy egy-egy főverziót nagyjából 3 évig támogatnak a fejlesztők. Google és Android Az Android helyzetét alaposan fejlesztői vélemény az előző cikk, évről-évre rettentő lassú az új fő verziók adoptációja, és ez alól a legújabb Marshmallow se kivétel. Ezek alapján nem meglepő, hogy folyamatos kritika éri a Google-t és a gyártókat, amiért képtelenek a telepített bázist újabb rendszerverziókkal ellátni. De az Fejlesztői vélemény egyesített hardver-szoftver filozófiájával szemben itt egy alapjaiban más modellről van szó: a játék sokszereplős és mindenik saját ütköző érdekeit helyezi előtérbe.

A fejlesztői vélemény sorsával csak a Google törődik, amely a többi szereplőt eddig képtelen egy irányba terelni.

Play Services - a nagy platformegyesítő A Google-nek más utat kellett találnia a probléma orvoslására, és ismételten a Unixon már bevált módszerekhez nyúlt. A rendszert rengeteg kisméretű részre bontották, amelyeket külön-külön, a teljes rendszer frissítése nélkül is naprakészen tud tartani.

fejlesztői vélemény

Máris kifejtem részletesen. Miért érdemes belevágnod az online Kubernetes képzésünkbe? Az átlag felhasználó előtt fejlesztői vélemény úgy realizálódik, hogy bár a legújabb Android frissítés ugyan még nem érkezett meg a készülékére, de érzésre nem marad ki semmiből. Az összes Google alkalmazás a Play Store-ból önállóan frissül, ide értve fejlesztői vélemény Chrome böngészőz és a magát a Play Store alkalmazást is.

Az operációs rendszer leginkább szembetűnő részei, a launcher vagy a billentyűzet szintén elérhetőek áruházból, így a telepítés teljesen sima, és a frissítés is akadály nélküli.

mik a látásjavítás eszközei

Fejlesztői szemmel nézve fejlesztői vélemény sokat javult a helyzet. A Play Servicest már évekkel ezelőtt leválasztották a rendszerről. Ez egy olyan komponens, ami számos Google-specifikus UI komponenshez, API-hoz fejlesztői vélemény szolgáltatáshoz engedi hozzáférni a fejlesztőket. A megközelítés előnye, hogy mindeközben az APK mérete fejlesztői vélemény növekszik - igaz, növekszik helyette a Play Services, amelyre az alkalmazások támaszkodnak.

fejlesztői vélemény

Új WebView-architektúra, hibrid appokhoz. Még nagyobb dobás, hogy Lollipoppal a WebView egy különálló, boltból fejlesztői vélemény komponens lettigaz, ennek hatása a Lollipop lassú terjedése miatt egyelőre nem eléggé hangsúlyos.

Az új verzióik természetesen hoznak magukkal új funkciókat és komponenseket is szép számmal. Erre kiváló példa a Lollipop, amelyet a Material Design megjelenése alaposan felforgatott számos új UI komponenssel.

az egyik szem látása kissé romlott

Hogyan kerüli el ebben az esetben a fragmentációt a Google - hogy ne kelljen külön UI-t készíteni a pre-Lollipop és a poszt-Lollipop verziókhoz? A megoldás a Support Library.

Hivatkozás beillesztés/szerkesztés

Ez egy kiterjedt könyvtár, amelynek használatával a régi verziókon is fejlesztői vélemény szinte minden komponens, amit az újabb rendszerekben bevezet a Google.

És nem csak a felületre vonatkozik, a UI-hoz nem kötődő komponensek, mint a Loader, FileProvider vagy a LocalBroadcastManager szintén elérhető, verziótól függetlenül. Ezek nagy részét fejlesztői vélemény API Level 4-ig elérhetővé teszi a Google, de a markáns vonalat a Level 7-nél, a már említett Eclairnél húzza meg a cég, ennél a verziónál már szinte semmi nem hiányzik.

A fentiek hatása, hogy a rendszer fejlesztői szemszögből sokkal kevésbé fragmentált, mint ahogy az kívülről tűnik.

Így frissítsd a Windows 10-et: nyugodtan kezdj neki, de legyél óvatos

Az egyetlen komoly limitáció, amivel számolni kell, az a hardveres jellemzőkhöz kötődik - például az újabb modellekben terjedő ujjlenyomat-olvasó nyilván nem portolható vissza a régebbi eszközökre. Kifogásként csupán annyi merülhet fel, hogy a Support Library-k kis késéssel követik az új főverziókat, vagyis az új képességek a régebbi rendszereken csak hetekkel később implementálhatóak.

A felhasználó szemszögéből ez azt jelenti, hogy az appok Fejlesztői vélemény fejlesztői vélemény ugyanúgy néznek ki és ugyanúgy is működnek. A fejlesztőknek csupán arra kell ügyelniük, hogy a standard rendszerhívások helyett a Support Library-ből húzzák be a megfelelő metódusokat és függvényeket, más teendő nincs.

A saját tapasztalatom azt mutatja, hogy a fejlesztők Android 4. Ez legalább 7 verzió együttes támogatását jelenti, ez alapján az a következtetés vonható le, hogy általában 4 évvel visszamenőleg biztos támogatják a nagy verziókat a fejlesztők.

Korai fejlesztés

Összegzés Látható, hogy frissítés szempontjából teljesen más filozófiát követ a két rendszer, még az Apple a big bang frissítésekben hisz, az Android esetében fejlesztői vélemény OS fő verziók frissítések szerepe jelentősen kisebb, rengeteg apró modul él külön életet, és frissül magában.

Viszont a biztonsági frissítések ügyét mindenképp rendbe kellene tenni, az alól nincs mentség. A cikk szerzője Orosz Gábor, a Budapest Mobile fejlesztői Facebook-csoport alapítója, szabadúszó fejlesztő.

homályos látás után a látásról egy plusszal