Kolibri látás


Hozzászólások 0 Az elmúlt napokban egyre több ismerősöm közösségi oldalán látok egy érdekes fotót, mégpedig ezt: Cukinak cuki, kolibri látás, nagyon tünemény, de hevesen működik bennem egy vészcsengő, ami akkor kezd el csilingelni, ha nem akarok hinni a szememnek, úgyhogy utánanéztem, tényleg létezik-e ez a bizonyos zunzuncito. A madár kolibri látás neve ugyanis méhkolibri, illetve vöröstorkú kolibri, manómadárnak sehol nem hívják, ráadásul roppant hosszú körmöt kell, hogy növessz, ha azt akarod, ez a madár akkora legyen, mint a körmöd.

szemerősítő cseppek

Ez a kis teremtmény kétségkívül tündéri és izgalmas, de nézzük meg, ténylegesen mit lehet róla tudni — a képet pedig tekintsük kolibri látás.

Ahogyan a Wikipedia kolibri látás Kuba fő szigetének és a Juventud-sziget területén honos. Kóborlóként eljut a Bahama-szigetekre is.

kolibri látás

A természetes élőhelye szubtrópusi vagy trópusi erősen leromlott egykori erdők, száraz erdők, síkvidéki nedves erdők, hegyi nedves erdők, mocsári erdők és síkvidéki nedves cserjések. Testhossza 6 centiméter, testtömege 1, gramm, ezzel kiérdemli a világ legkisebb madara címet A hím kolibri látás és torka vörös, háta, szárnya és farka kék, hasi része fehér. A tojó színe fakóbb.

kolibri látás

Elsősorban nektárral táplálkozik, de a tojók a kolibri látás rovarokkal is táplálják. Naponta akár különböző virágot is felkereshet.

A nevét apró termetéről és a másodpercenként szárnycsapás által keltett hangról kapta. Repülés közben meg tud állni egy helyben, sőt hátrafelé is tud repülni.

normális látás kívül-belül emberi test látása

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet. Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE  kattintva.

pigment látás a fizikai aktivitás befolyásolja a látást