Lányok jövőképe


Share on Twitter opens new window Példaképekkel, játékos programokkal és egy sikeres 15 éves programozó lány segítségével népszerűsítette az informatikai szakmákat a Microsoft a DigiGirlz kódnapon.

Jelenlegi hely

Az április én, szombaton megrendezett DigiGirlz kódnapon tizenkét fiatal lány ismerhette meg, milyen izgalmas jövőképet jelent a digitális világ. A Microsoft DigiGirlz globális kezdeményezésének célja, hogy minél több lány válassza a természettudományos oktatást és az informatikai szakmákat, hiszen az IT szakma nem csak fiúknak való.

lányok jövőképe szürkehályoggal járó látás éles romlása

A lányok hatvan százaléka szívesebben döntene a természettudományos pálya mellett, ha tudná, hogy azon a területen a nemek aránya kiegyensúlyozott — derül ki a Microsoft kutatásából. Lányok jövőképe Microsoft szerint globális problémát jelent, hogy a digitális szakmákban rendkívül kevés nő dolgozik, ezért indította el a DigiGirlz kampányát, hogy minél több fiatal lányban tudatosítsa, igenis van keresnivalójuk az informatikai pályán.

látás mínusz egy mit jelent látás és szemizom

A DigiGirlz napok célja, hogy hozzájáruljanak a nemi megosztottság csökkentéséhez az informatikai szakmákban. Nemzetközi kutatások szerint, ha több nő dolgozna informatikusként, azzal nem csak a munkaerőhiányt lehetne enyhíteni, de a akár 2,2 százalékkal lenne növelhető a GDP.

látás évente 0

Ennek semmi akadálya nincs, lányok jövőképe a programozás, a kódolás és a fejlesztés olyan munkák, amelyekben a lányok ugyanolyan teljesítményt nyújthatnak, mint a fiúk. Ennek ellenére mégis kevés nő dolgozik mérnökként és informatikusként. A természettudományi diplomások közül csak minden ötödik nő.

Я буду спать без сновидений, Элвин. И однажды, может быть, через сто тысяч лет, я обнаружу себя в новом теле и встречусь lányok jövőképe теми, кто будет избран моими опекунами. Они будут смотреть за мной, подобно тому как Эристон и Этания направляли. Ибо сначала я ничего не буду знать о Диаспаре, и не буду помнить, кем был раньше. Воспоминания, однако, медленно возвратятся к концу моего младенчества и, опираясь на lányok jövőképe, я двинусь через новый цикл моего бытия.

A műszaki területre jellemző nemi megosztottság felszámolását már az egyetemi pályaválasztás előtt kell megalapozni azzal, hogy egyre több tinédzser lány érdeklődését keltjük fel a programozás, a kódolás és a természettudományos pályák iránt.

Ha hitelesen mutatjuk meg a fiatal lányoknak, milyen lehetőségeket kínál nekik a legmodernebb iparág, akkor ők is elhiszik, képesek ugyanarra a teljesítményre, mint a fiúk, és semmivel sem boldogulnak nehezebben náluk. A pozitív példák, a biztatás és az informatikus pálya bemutatása mind növelheti a fiatal lányok érdeklődését.

lányok jövőképe

lányok jövőképe

Hiszen a lányok és a fiúk általános iskolában még egyformán szeretik a természettudományos, lányok jövőképe és műszaki tantárgyakat. A gimnáziumi évek alatt alakul ki a megosztottság, ezért fontos, hogy a lányokat tudatosan vezessük az IT-szakma felé. Április én szombaton a Microsoft a Skool-lal együttműködve különleges kódnapot szervezett fiatal lányoknak.

lányok jövőképe

Ennek keretében tizenkét tinédzser lány ismerkedhetett meg a kódolás alapjaival lányok jövőképe Minecraft programozóműhelyen. A lányok az informatikai továbbtanulásról és karrierlehetőségekről is beszélgethettek a Skool és a Microsoft mentoraival, és női példaképeken keresztül nyertek betekintést az IT világába.

Tudni szeretné jövőbeni sorsát 6. Kíváncsiság

lányok jövőképe A DigiGirlz napok kulcsfigurái azok a sikeres kortárs fiatal programozó lányok, akik példaképek lehetnek. A Skool és a Microsoft jóvoltából a lányok találkozhattak az alig 15 éves Názer Lilivel, aki korához képest már veterán fejlesztőnek számít, különböző nyelveken tud programozni, saját applikációkat, játékokat fejleszt.

Eredetileg orvos szeretett volna lenni, aztán a programozásban találta meg magát.

Lili azért vett részt a DigiGirlz kódnapon, hogy saját példájával inspirálja a lányokat. Pedig lányok jövőképe informatikának és a világnak szüksége van a lányok tehetségére, látásjavító műhely is.

lányok jövőképe

A Microsoft célja, hogy bátorítsa és inspirálja a jövő generációit, és csökkentse a nemek közti különbségeket a természettudományos, technológiai, műszaki és matematikai szakmákban. Ezért jött létre a DigiGirlz kezdeményezésünk.

A nyilvános Facebook-posztban keserű dolgokról ír az óvónőként végző lányok jövőképe, aki szerint nincs jövőképe egy 22 évesnek. Frissítés: A bejegyzést azóta készítője törölte, vagy privátra állította, ezért nem olvasható a Facebookon. Az elképesztő tempóban terjedő bejegyzést mostanra több mint 27 ezren osztották meg, és még ennél is jóval többen, több mint 70 ezren reagáltak rá. Luca azt írta, nem szokott ilyen dolgokról a Facebookon értekezni, sőt, még soha semmit nem írt ki a lányok jövőképe oldalra, de most egyszerűen kikívánkozott belőle. Ezután azt írja, 22 éves vagyok.

Kapcsolódó hírek.