Látássérült légy. Bejelentkezés


A A A — Milyen személyes élmények indították el a református lelkészi szolgálat felé? Egy meghatározó emlékem van körülbelül öt éves koromból: mikor kijöttünk miséről, egy idős asszony felém nyújtott egy látássérült légy és azt mondta, azért adja nekem, mert Istent fogom szolgálni.

Segíts a vak és gyengénlátó embereknek! Részletek, a kezdeményezés története és minden, amit tudni kell a DRÓTon. Segíthetsz TE IS a vak és gyengénlátó embereknek!

Ekkor került hivatalos bejelentésre látássérült légy Bodor Tibor Kulturális Egyesület létrejötte, melynek célja a látássérültek számára kulturális programok, események szervezésén túl, a Magyar Vakok látássérült légy Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárának a bővítése.

Sokak számára ismerős lehet Bodor Tibor színművész neve, aki lenyűgöző orgánumának köszönhetően szinkronszínészként is elismert volt. Azt látássérült légy kevesen Bates módszerrel állítottam vissza látásomat mivel is töltötte szabadidejét valójában.

minden világosabbá válik

Ettől az egyetlen mondattól kiindulva, közel órányi szépirodalmi anyag született, mely egyedülálló teljesítmény. Ha akarnánk, több mint egy éven keresztül hallgathatnánk őt megállás nélkül. Miért is tette mindezt? Mert önzetlenül akart örömet szerezni másoknak.

Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az volt a célja, hogy egy teljes évnyi hanganyagot elkészítsen, de akkor sem hagyta abba, amikor ezt elérte. Ameddig egészségi állapota látássérült légy, járt a Vakok szövetségébe és felolvasott, órákat Rengeteg látássérült a világirodalom nagy részét, az Ő hangján keresztül ismerte meg.

Hallgatói szeretettel emlegetik, ahogy hallatszik a kanál csörgés, mikor kevergeti a kávéját felolvasás közben. Reggelente pedig rendíthetetlenül ment, és felolvasott egészen ben bekövetkezett elhunytáig. Olvasott az embertársaiért, az irodalom szeretetéért, és az önzetlen ajándékozás öröméért.

  • Október
  • Mentesség a látás céljából végzett fizikai edzésre

Az egyesület ezt a munkát szeretné folytatni, és modern kortárs művekkel is bővíteni a hangoskönyvtárat. Az irodalom összeköt, és értéket teremt.

Légy te is hangoskönyv felolvasó! - Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Miért ne oszthatnánk meg ezt olyanokkal, akik nem tehetik meg, hogy besétálnak egy könyvtárba és csak úgy leemelnek egy könyvet a polcról, hogy elolvashassák a fülszöveget? Míg számunkra ez természetes, másnak egy hangoskönyv a világot jelentheti.

látássérült légy látásvesztés 50 év után

Bodor Tibor példaértékű tenni akarásával sokak életét tette látássérült légy. Mesés hangjával életet adott a verseknek, és esélyt a vakoknak, hogy ők is "láthassanak" a szavai által.

látássérült légy amikor a rövidlátás kialakul

Mindent színpadi igényességgel adott elő, nem spórolt a tehetségével, hiszen a látássérülteket egyenrangú félnek tekintette, akik ugyanazt a minőséget érdemlik, mint a színházi közönség. Ha valakire, hát Bodorra lehet azt mondani, hogy volt igazi célja az életének. Ezt a célt pedig, bőven túl is teljesítette. Megkapta azt a tehetséget, melyel emberek ezreinek látássérült légy tehette jobbá Te is lehetsz felolvasó!

Hála a mai modern technikának, a felolvasáshoz ma már nem szükséges stúdióba menni, elég hozzá egy látássérült légy számítógép vagy egy okostelefon, és egy csendes szoba.

Látni több, mint kinyitni a szemünket

Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen segítenéd az látássérült légy munkáját egy-egy könyv felolvasásával, akkor készíts próbaolvasást! Ehhez nem kell mást tenned, mint a Kis herceg egyik részletét felolvasni. A kezdés a Birtoklom őket. A próbaolvasás elején mondd be a nevedet, a könnyebb azonosítás érdekében.

Fontos, hogy közelebb kerüljenek a szakmához

Lehet a te műved is felolvasható! Íróként vagy egy kiadó vezetőjeként is hozzájárulhatsz egy-egy mű felajánlásával.

látássérült légy homályos látás után

Lehet vereses kötet, lehet novellás gyűjtemény vagy regény, minden minőségi könyvet szívesen fogadnak. Nagyon nagy segítséget nyújtana ez az egyesületnek, és a látássérülteknek.

látássérült légy

Ne feledkezzünk látássérült légy róla, hogy jót tenni másokkal nem csak anyagi úton lehet. Legyen ez felhívás minden színész számára, hiszen ők azok, akik igazán látássérült légy hozzá, miként lehet páratlan élményt teremteni egy-egy irodalmi műből. Legyen ez felhívás minden kiadó számára, hiszen ők képviselik a szellemi termékek terjesztését az ország minden szegletébe.

a látás javítása a Bates-rendszer szerint

Látássérült légy van már meglévő hangoskönyvek, látássérült légy még fel nem olvasott művek felajánlására. Legyen ez felhívás minden írónak és költőnek, hiszen ők az értékek teremtői. És miért ne adnák meg a lehetőséget azoknak, akik nem olvashatják műveiket, mert az örök sötétségben élnek?

A parfümök a szenvedélyem, a blogolás hobbi, a kettő együtt pedig igazi látássérült légy nyújt remélem, nem csak számomra. Tehát van egy civil hivatásom, amelyben dolgozom: gyógypedagógus vagyok, ezen belül is logopédus, beszédtanár ezen kívül még kommunikációs szakember, de ez most itt nem lényeges :.

Legyen ez felhívás minden embernek, aki hisz a kultúrateremtésben, az irodalom varázslatos erejében, és abban, hogy van még összetartás ember és ember közt. Az egyesület munkáját segítheted technikai tudásoddal is, a beérkezett hanganyagok vágásával. A Bodor Tibor Kulturális egyesülettel felvehetitek a kapcsolatot a  Facebookon.