Látássérült nyomozón.


Próbára bocsátásra ítélt a napokban a Mezőkövesdi Járásbíróság, egy látássérült férfit aki a vádak szerint még júliusában megrongált egy autót — a kocsi pedig történetesen egy rendőrér volt. Abírósági döntést több lap is úgy kommentálta, hogy a vak férfi csak átesett a szabálytalanul parkoló manga szemvizsgálat, és látássérült nyomozón szerepet játszott, hogy a kocsi tulajdonosa egy nyomozó volt — látássérült nyomozón azonban most cáfolta a helyi járási ügyészség.

Publikálás dátuma A speciális kialakítású járműben a Telenor jóvoltából mostantól ingyenes lesz az internetelérés a véradók számára. A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradásszervezés. Évente ezer véradást szervez különböző rendezvényeken, irodaházakban, bevásárlóközpontokban, illetve a főiskolákon és az egyetemeken az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében.

Közleményük  szerint a vak férfi hatéves gyerekével — fehér pálca, vezetőkutya nélkül — sétált a Jázmin úton, amikor a kapubejáróban parkoló autó az útjába került.

Látássérült nyomozón neki is ütközött, és emiatt feldühödve többször belerúgott a jobb első sárvédőbe, a lökhárítóba és a hűtőrácsba, majd ököllel rácsapott a motorháztetőre.

Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az ügyészség szerint két tanú is látta a történteket, ám a rongálás tényét nem csak vallomásuk, hanem a műszaki szakértő szakvéleménye is alátámasztotta. Az sem lehetett szempont, hogy rendőr a tulajdonos, hiszen a mezőkövesdi kapitányságot éppen az elfogultság kockázata miatt kizárták az eljárásból, az ügyet a tiszaújvárosi nyomozók vizsgálták ki — állítja a vádhatóság.

Látássérült látássérült nyomozón rongálás miatt elítélt férfinek egyébként meg kell térítenie az látássérült nyomozón károkat is.

A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta.