Színterápiás látás


Színterápia - A színek gyógyítanak

Tweet A legeslegelső színterápia valószínűleg maga a napozás lehetett, amit a mai napig önkéntelenül is mindnyájan alkalmazunk. Mind ismerjük azt a fantasztikus érzést, amikor a hideg tél után megjön a jó idő, és azzal együtt az első napsugarak.

színterápiás látás

Hihetetlen, hogy már az első tavaszi napon eltöltött kis idő is pillanatok alatt mennyire képes feltölteni az embert. A napfényhez hasonló módon a különböző színek is mind-mind hatással tudnak lenni ránk, ráadásul nem csak a hangulatunkra, de a szervezetünkre is. A szín alapjában véve nem más, mint a környezetünkben található tárgyak azon látható tulajdonsága, amikor a rájuk eső fényt különböző módon színterápiás látás el, vagy verik vissza.

Kicsit tudományosabb szempontból vizsgálva a szín egy látással érzékelhető jelenség, ami a fény hullámhosszával változik. A látható fény hullámhossza nagyjából nm közé esik - ebben a tartományban a színeknek szinte végtelen mennyiségű árnyalatuk van.

rövidlátás röviden

Egy szivárvány például tökéletesen bemutatja azt a színspektrumot, amiből a fehér szín áll színterápiás látás. A szivárvány színei: a narancs, a sárga, a kék, a zöld, és végül, de nem utolsó sorban az ibolya.

A legutóbbi nyertesünk

Akár konstruktív, akár destruktív, minden szín saját hullámhosszal rendelkezik. Ezek a hullámhosszak és a hozzájuk kapcsolódó paraméterek használhatóak stimuláláshoz, vagy akár magához a gyógyításhoz is. Külön érdekes, hogy minden szín rendelkezik mind pozitív, mind negatív részekkel, illetve, hogy a színek terápiás használata színterápiás látás látás olyan kezelés, amely nem rendelkezik mellékhatásokkal, és néhány extrém kivételtől eltekintve gyakorlatilag minden esteben ellenjavallat nélkül alkalmazható.

Ezeket a pozitív hatásokat miért ne hasznosítanánk a táplálkozás terén is? Bizony az ételek leginkább a zöldségek és a gyümölcsök színe nem véletlen olyan, amilyen. Színes zöldségek Attól függően alakult ki, hogy mit tartalmaznak. Egyes táplálkozási szakértők színterápiás látás szerint a színek szerinti étkezés — sőt, bizonyos színek fogyasztása a nap bizonyos szakaszaiban - pozitív eredményeket hozhat az egészségünk terén. A megfelelő színű étek elfogyasztásával megőrizhetjük a testfunkciók harmóniáját.

A színterápia más szóval kromoterápia során elengedhetetlen feltétel, hogy csak tiszta színeket használjunk. A színek hatása és jelentése Fehér A fehér nem csak hogy az összes színt magába foglalja, de egyszerre a születés és a halál színe is.

Színterápiás módszerek a látás helyreállításához

Szimbolikája gyakorlatok, amelyek segítenek javítani a látást az ártatlanságot, és a tisztaságot kapcsoljuk a fehér színhez. Nem csupán tiszta, de azzal egyetemben tisztító hatású is, így használata főleg egy-egy allergiás időszakban javasolt, színterápiás látás a szemek normális működésére is jótékony hatással bír.

Fekete Elsősorban a gyász színe, ami a befelé fordulás mellett a másképp gondolkodás és a színterápiás látás színe is. A fekete segít megtalálni a belső kreatív energiákat, ami mögött legtöbbször az útkeresés húzódik meg. Piros A piros a tűz, a föld és a nyár színe, ami vitalizál, melegséget és aktivitást sugároz.

Javallott alacsony vérnyomás, fáradékonyság, valamint depresszió esetén. Serkenti a szervezet méregtelenítését, előnyös légzőszervi betegségek, és bőrelváltozások kiegészítő kezeléseként.

helyes látás azt miért csökken a látás élessége

A piros szín határozottá és magabiztossá teszi az embert. Sárga A fehér után ez az a szín, ami a leginkább közel áll a Nap fényéhez, ennek következtében energetizáló és vitalizáló szín, hozzá kapcsolódik a vidámság, a könnyedség, és a boldogság. Nemcsak erősít az vízió a kechkemetskaján önbizalmát, de optimusra, pozitív gondolatokra is sarkall, és segíti a  koncentrációt.

A sárga szín használata erősen ajánlott tanulási színterápiás látás, illetve gyomorproblémák esetén.

Fül, a hallás folyamata

Tisztítja színterápiás látás májat, a bőrt, a beleket, de még a vért is. Narancssárga Mivel a narancssárga kevert szín, a piros és a sárga keveréke, így magába foglalja ennek a két színnek a tulajdonságait, melegséget és jóságot közvetít. Csökkenti a fáradtságérzetet, ellenben megemeli az ember energiaszintjét, és fokozza az étvágyat. A narancssárga kifejezetten előnyös pesszimizmus és ernyedtség ellen, optimizmust és kreativitást kölcsönöz. Rózsaszín A rózsaszín nyugtató hatású szín, amely ellazítja mi a béka látomása izmokat.

Nem mellesleg a szerelem és a szeretet színe, ebből következően csökkenti a kimerültséget színterápiás látás a feszültséget, valamint erősíti a szív- és keringési rendszert.

Hatását tekintve általánosan elfogadott, hogy elvonási tünetekben szenvedőknél használata rendkívül előnyös. Olyannyira nyugtató hatású, hogy börtönökben és elvonókúrákon is rendszeresen alkalmazni szokták.

Kék A kék békét színterápiás látás nyugalmat teremt, oldja a félelmeket, és fejleszti az érzékenységet. A kék szín a harmónia, a nyugalom, és a végtelenség érzetét kelti. Jelzi, ha az ember pihenésre, vagy nyugalomra vágyik, de fokozza a kreativitást és a koncentrációt is.

A különböző árnyalatai mind-mind másképp hatnak ránk. Az ibolyakék a gyógyulás színe, mely színterápiás látás depresszióval küzdőknek nyugalmat, a rosszul alvóknak pedig könnyű álmot hoz az életébe. Az ultraibolya szín pedig mindazok dacára, hogy elsősorban olyan negatív dolgokkal szokás színterápiás látás, mint a káros sugárzás és a bőrrák, kis adagokban kifejezetten gyógyító hatású.

szenilis myopia mi ez hogyan gyógyította meg a rövidlátást

Napi egy-két perc ultraibolya fény segít a pattanások, és egyéb bőrbetegségek eltűntetésében. Lila A lila igazi misztikus szín, ami egyesíti magában a kék és vörös hatásait, egyszerre nyugtat és erősít.

Színterápiás módszerek a látás helyreállításához

Külön érdekes, hogy a színek közül a lila színterápiás látás a legrövidebb hullámhosszal, és mindezek ellenére neki van a legmagasabb rezgésszáma és a legnagyobb energiája. Egyensúlyba hozza a testünk két felét, harmóniát hoz, és találékonnyá tesz. A színterápiás látás szín egyébiránt gyulladáscsökkentő, javítja az ember memóriáját, segít az álmatlanság és a gyulladásos folyamatok legyőzésében. Zöld A zöld az a szín, amellyel a legtöbb alkalommal találkozhatunk a természetben.

Kifejezetten jó színterápiás látás ellen, csökkenti a fáradtságot, és harmóniát teremt. Nem csak a szervezet megbomlott állapotát képes helyreállítani, de elégedetté is tesz bennünket.

Gyógymód Színterápia Mindannyian tapasztaljuk, színterápiás látás a különböző színek különféle hangulatokat váltanak ki belőlünk. A színterápiában a színek gyógyító, stimuláló hatásait használjuk ki. A színek gyógyító és közérzetjavító hatása megsokszorozódik a színterápia használatával. Pótolja az elveszett energiát, javítja a memóriát és az ellenállóképességet, oldja a stresszt, enyhíti az emésztési panaszokat, élénkít, frissít, fiatalít.

A zöld szín azért is jó, mert mindenhova illik, és nem csak gyógyít, de megelőzésre is kiválóan alkalmas. A zöld természetéből fakadóan vidám szín, amely segít megakadályozni a bőr öregedését és a ráncok kialakulását, valamit szembetegségek és színterápiás látás gyulladások ellen is nagyszerű kiegészítő gyógymód. Hagyományosan alkalmazni szokták szív- és keringési panaszok, valamint magas színterápiás látás enyhítésére is. Színek színterápiás látás lakásban Most már tisztában vagyunk a színek és a színterápia lehetséges hatásaival, azonban arról még nem esett szó, hogy hogyan tudjuk ezt kamatoztatni mondjuk az otthonunkban.

Milyenre fessük a falat a hálószobában, és milyenre az étkezőben? Íme néhány jótanács: Mivel a fehér a tisztaság színe, letisztult, és nyugalmat áraszt, így ennek a színnek elsősorban a fürdőszobában és vizes helyiségekben vehetjük leginkább hasznát, illetve tökéletes választásnak bizonyulhat kisebb és kevésbé fényes helyiségek esetén is, ugyanis jelentős mértékben tágítja a teret. Ha szívünknek kedves a citromsárga, akkor használjuk bátran - de csak mértékkel - a konyhában, vagy az étkezőben.

a látás javítása érdekében a gyógyszerek listája látás és endogén légzés

Élénkítő hatása miatt egy dolgozószobában is kiváló hatása lehet, azonban ott sem szabad túlzásba esni, gyerekszobában ellenben nem túl szerencsés, mert egyáltalán színterápiás látás segíti elő a kicsik pihenését. A narancssárga szín képes beragyogni a szobát, barátságos, otthonos - ennek megfelelően elsősorban a nappaliban ajánlott, de akár a hálószobában is kipróbálhatjuk.

A vörös energikus szín, de amennyire vérpezsdítő, annyira okozhat egyszerre nagy mennyiségben stresszt is, így használata csak mértékkel javallott - elsősorban színterápiás látás étkezőben.

A vörössel ellentétben a kék nyugtatólag hat az emberre, ennek ellenére nem tipikusan használjuk lakásokban, köszönhetően annak, hogy kissé túlzottan is rideggé teszi a tereket, illetve nem sok színnel harmonizál.

Étkezőbe nem, ellenben hálószobába kis mennyiségben ajánlott. Ha a zöld színre esne a választásunk, akkor van egy jó színterápiás látás egyszerre pezsdíti és nyugatja az embert, ráadásul gyakorlatilag bármely helyiségben tökéletesen megállja a helyét.